Nigērijas universitātes zoodārzā lauva nogalinājusi darbinieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauva. Ilustratīvs attēls
Lauva. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Nigērijas universitātes zoodārza darbinieku nogalinājusi viena no lauvām, kuru vīrietis bija pieskatījis un aprūpējis gandrīz desmit gadus, ziņo BBC.

Olabode Olavuji bija atbildīgs par Obafemi Avolovo universitātes (OAU) zoodārzu. Uzbrukums noticis, kad viņš baroja lauvas, paziņoja OAU.

Kolēģi nespēja viņu izglābt, jo viena no lauvām bija paguvusi vīrieti nāvējoši ievainot, teikts universitātes paziņojumā.

Konkrētā lauva iemidzināta.

Zoodārza veterinārais tehnologs bija "rūpējies par lauvām kopš to dzimšanas universitātes pilsētiņas zoodārzā pirms aptuveni deviņiem gadiem".

"Bet traģiskā incidentā lauvu tēviņš nogalināja cilvēku, kurš viņus baroja," sacīja OAU.

"Mums nav skaidrs, kas tieši notika ar lauvu, ka tas sajuta nepieciešamību uzbrukt," sacīja universitātes sabiedrisko attiecību virsnieks Abioduns Olarevaju.

"Žēl, ka mēs zaudējām mūsu kolēģi."

Nigērieši sociālajos tīklos ir dalījušies ar nepatīkama satura attēliem no incidenta Osunas štata universitātē.

Par bojāgājušo sēro visa universitātes kopiena.

Universitātes vicekanclers, profesors Adebajo Simeons Bamire sacīja, ka ir "sarūgtināts" par notikušo, un licis veikt rūpīgu izmeklēšanu, lai atklātu "tiešos un netiešos incidenta cēloņus".

Universitātes studentu arodbiedrības vadītājs Abass Akinremi Nigērijas laikrakstam "Vanguard"sacīja, ka uzbrukums noticis "cilvēciskas kļūdas" rezultātā – zoodārza darbinieks bija aizmirsis aizslēgt durvis pēc barošanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu