Rīga saņem divus miljonus eiro Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra rīkošanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase
Latvijas basketbola izlase Foto: FIBA.com

Valdība šodien lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2 069 330 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) uzņēmusies iniciatīvu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sarīkošanai Rīgā no šā gada 2. līdz 7.jūlijam.

LBS apgalvo, ka sacensību norise Latvijā būtiski palielinās nacionālās vīriešu valstsvienības izredzes kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm. Sacensību aizvadīšana Latvijā sekmētu valstsvienības kvalitatīvāku sagatavošanās posmu turnīram, pozitīvi ietekmētu basketbola un sporta attīstību Latvijā kopumā, turpinot uzrunāt tās iedzīvotājus, sevišķi bērnus un jauniešus, iesaistīties vispārējās fiziskajās aktivitātēs un basketbolā, nostiprinot patriotisma jūtas, kā arī starptautiski radot interesi par valsti un veicinot turnīra skatītāju ierašanos no visas pasaules.

Līdzekļus piešķirs no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) uzsver, ka sports un sportisti veido Latvijas valsts atpazīstamību un tēlu ārvalstīs, apvienojot dažādu paaudžu cilvēkus un visplašāko auditoriju.

"Kopīga līdzi jušana stiprina sabiedrību un valsti, mēs koncentrējamies uz būtisko un aizmirstam mazsvarīgo, kļūstam saliedēti un atbalstoši. Vienlaikus starptautiska mēroga pasākumi dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas ekonomikā un nostiprina mūsu pozīcijas globālajā sporta pasaulē," viņa uzsver.

Jau ziņots, ka Starptautiskā basketbola federāciju asociācija (FIBA) 2023.gada 27.novembrī paziņoja 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīru rīkotājus, tai skaitā Latviju - turnīrā piedalīsies sešas komandas, kopumā tiks aizvadītas deviņas spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu