Liepājas pašvaldības policija sākusi ķert ātruma pārkāpējus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DarwelShots/Shutterstock

Liepājas pašvaldības policijas darbinieki ir sākuši ķert atļautā braukšanas ātruma pārkāpējus, informēja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Elva Lubāne.

Tiesības ķert ātruma pārkāpējus pašvaldību policijām tika piešķirtas 2023. gada vidū. Februārī Liepājas pašvaldības policijas Transporta kontroles nodaļas darbinieki saņēma transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīci, lai uzraudzītu ātruma ierobežojumu ievērošanu.

Kontrole tiks veikta dažādās vietās Liepājas administratīvajā teritorijā, balstoties uz sabiedrības sniegto informāciju un sūdzībām, kā arī ikdienas darba gaitā.

Lubāne vērš uzmanību, ka ātruma ievērošanas kontrole pastiprināti tiks veikta arī pie mācību iestādēm un dzīvojamo māju apvidū. Pagaidām ir iegādāta viena šāda veida mērierīce.

Transporta Kontroles nodaļas priekšnieks Mārtiņš Kadiķis piebildis, ka, pildot darba pienākumus, pašvaldības policijas darbinieki vairākkārtīgi ir saskārušies ar situācijām, kur pārkāpējs nepakļaujas likumiskajām prasībām - ieslēdzas transportlīdzeklī un neatver automašīnas logu vai atsakās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Autovadītāji šādi rīkojoties, jo uzskata, ka braukšanas ātruma kontrole ir tikai Valsts policijas kompetence, līdz ar to, pašvaldības policijas norādījumiem var nepakļauties.

Pašvaldības policijas pārstāve vērš uzmanību, ka 2023. gada 6. jūlijā Ceļu satiksmes likumā stājās spēkā izmaiņas, kas paredz, ka pašvaldības policija, tāpat kā Valsts policija, kontrolē ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un ir tiesīga apturēt transportlīdzekli, kā arī lūgt uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Administratīvo sodu likumu pretošanās amatpersonu likumiskajām prasībām ir sodāma rīcība un var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods fiziskai personai līdz 700 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu