"Saskaņa" prasa Rīgas pilsētas izpilddirektora Langes atkāpšanos no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Lange.
Jānis Lange. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas domes frakcija "Saskaņa" prasa Rīgas pilsētas izpilddirektora Langes atkāpšanos no amata.

"Saskaņa" izplatījusi vēstuli, kurā skaidro, ka Lange kā pašvaldības uzņēmumu kapitāla daļu turētājs esot atbildīgs par to pašvaldībai piederošās SIA "Rīgas nami" būtiski ceļ nomas un apsaimniekošanas maksu uzņēmuma apsaimniekošanā nodotajiem objektiem.

Turklāt "Rīgas nami" pacēla arī nomas maksu Rīgas pašvaldībai objektos, kas pieder Rīgas pašvaldībai.

Tas esot iemesls, kādēļ Ukrainas bēgļu centru no Vecrīgas nācās pārcelt uz pilsētas nomali Juglā un daudziem Ukrainas bēgļiem, lai apmeklētu centru, esot jābrauc cauri visai pilsētai.

Vērtējot faktisko SIA "Rīgas nami" darbību, varot secināt, ka kapitālsabiedrība neesot spējīga atrast nomniekus daudzos savā pārvaldībā esošajos objektos, kas atrodas Rīgas pilsētas centrā, pauž "Saskaņa".

Uzņēmuma vadība pusotru gadu pēc četru kapitālsabiedrību reorganizācijas joprojām nesaprotot arī Rīgas Centrāltirgus attīstības vīziju. Pašlaik par 42 000 eiro esot noslēgts līgums par Rīgas Centrāltirgus telpiskās attīstības koncepcijas izstrādi. Partija norāda, ka par šādu summu Ukrainas bēgļu centru varētu izvietot piecu zvaigžņu viesnīcā.

"Saskaņas" ieskatā, situācija ar nomas maksas paaugstināšanu telpām, kurās tika izvietots Ukrainas bēgļu centrs, liecinot par Rīgas pilsētas izpilddirektora Jāņa Langes nekompetenci un nespēju vai vēlmes trūkumu pārvaldīt savā pārraudzībā esošās kapitālsabiedrības.

"Saskaņa" arī aicina SIA "Rīgas nami" padomi izvērtēt uzņēmuma valdes priekšsēdētājas Baibas Beatrises Sležes kompetenci.

Kā ziņots, no šī gada Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem atrodas jaunās telpās Juglā, Pāles ielā 9. Šāds lēmums pieņemts, lai samazinātu izmaksas un arī turpmāk varētu nodrošināt Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamo atbalstu.

Rīgas atbalsta centrs Ukrainas civiliedzīvotājiem darbu sāka 2022.gada 7.martā Kongresu namā, pēc tam tas tika pārcelts uz Kaļķu ielu 1, savukārt no 2022.gada 4.septembra tas darbojās Amatu ielā 4.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu