Amerikāņu mātei, "YouTube" slavenībai, par vardarbību pret bērniem piespriež bargu cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV tiesa piespriedusi vairāku gadu cietumsodu amerikāņu "YouTube" zvaigznei Rūbijai Frenkei, kurai iepriekš izvirzītas apsūdzības vardarbībā pret saviem bērniem, vēsta raidsabiedrība BBC.

42 gadus vecā Frenke ar asarām acīs tiesas zālē atvainojās un izteica nožēlu. Viņa iepriekš atzina savu vainu bērnu badināšanā un vardarbībā. Zālē Frenkei piebiedrojās viņas kādreizējā biznesa partnere Džodija Hana Hildebranta, kura saņēma līdzīgu sodu. 

Abām piespriests četru termiņu cietumsods. Katrs termiņš var ilgt no viena līdz 15 gadiem. Sodi, kas saskaņā ar Jūtas štata tiesību aktiem ir maksimālie, var tikt piemēroti secīgi.

Tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt 30 dienu laikā. 

Jūtas prokurors Ēriks Klārks norādīja, ka abi Frenkes bērni, kuru vecums bija deviņi un 11 gadi, dzīvoja "kā koncentrācijas nometnē", un sievieti atzina par bīstamu sabiedrībai. 

Frenke un Hildebranta dibināja pretrunīgi vērtēto dzīves konsultāciju platformu "ConneXions". Sievietes filmēja video, kuros sniedza dzīves, ģimenes un audzināšanas padomus, kas, pēc kritiķu domām, popularizē skarbu un vardarbīgu audzināšanas stilu. 

Abas sievietes apsūdzētas par otrās pakāpes vardarbību pret bērniem.

Sešu bērnu māte jau agrāk kritizēta par saviem publicētajiem video par audzināšanu, kas tagad ir izdzēsti. Vairāki "Youtube" lietotāji jau gadiem ilgi norādījuši un vērsuši uzmanību uz Rūbijas un viņas vīra Kevina nelāgajiem audzināšanas paņēmieniem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu