VIDEO ES pārstāvis iesaka Medvedevam saņemt profesionālu psihoterapeita palīdzību (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) Galvenais pārstāvis ārlietu un drošības politikas jautājumos Pīters Stano ieteicis Krievijas Drošības padomes priekšsēdētājam Dmitrijam Medvedevam saņemt profesionālu psihoterapeita palīdzību pēc tam, kad viņš gvelzis, ka Kijiva esot "Krievijas pilsēta", atzīmē neatkarīgais medijs "Moscow Times". 

Atbildot uz žurnālista jautājumu, Stano norādīja, ka ES parasti nekomentē "dīvainus izteikumus no cilvēkiem, kuri izmisīgi cenšas piesaistīt uzmanību, it īpaši, ja viņi vienmēr ir otrajā vietā".

"Lai gan ir lieliski, ka attiecīgā persona publiski izplata savu diagnozi par savu garīgās veselības stāvokli, vienīgais, ko šeit varu teikt, ir ieteikt speciālista konsultāciju un palīdzību," sacīja Stano.

Vienlaikus viņš pauda šaubas, ka Krievija varētu atļauties investēt sociālajā drošībā un veselības aprūpē, ņemot vērā karam iztērētos miljardus.

Stano piebilda, ka ES turpinās atbalstīt Ukrainu un nodrošinās tai visu, kas tai nepieciešams, neatkarīgi no tā, cik tas maksā: "munīciju, aprīkojumu, militāro aprīkojumu, pretgaisa aizsardzības sistēmas un tā tālāk, lai Ukraina galu galā varētu uzvarēt šajā karā".

Jau ziņots, ka Medvedevs arī teicis, ka Krievijas karavīri varētu "sasniegt Kijivu" un to ieņemt tuvākajā laikā. Viņš Ukrainas galvaspilsētu nodēvējis par "Krievijas pilsētu" un teicis, ka tagad to pārvalda "Krievijas pretinieku brigāde, kuru vada ASV un kas tādējādi rada eksistenciālus draudus Krievijai".

Līdzīgi viņš izteicās par Odesu.

"Mēs esam gaidījuši Odesu Krievijas Federācijā pat šīs pilsētas vēstures dēļ, kādi cilvēki tur dzīvo, kādā valodā viņi runā. Tā ir mūsu krievu, krievu pilsēta," viņš teica.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu