Brazīlijā atsakās ieliet degvielu Lavrova lidmašīnai (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Latīņamerikas vizītē sagaidījušas problēmas, apdraudot viņa brauciena plānus, vēsta neatkarīgais medijs "Moscow Times".

Lavrovs Latīņamerikā apmeklēja Kubu un Venecuēlu, un pēc tam devās uz G20 ministru sanāksmi Brazīlijā, Riodežaneiro. Pēc sanāksmes viņš vēlējās doties uz galvaspilsētu Brazilju, kur viņš plānoja tikšanos ar valsts prezidentu Luisu Inacio da Silvu. Pēc tam Lavrovs plānoja atgriezties Maskavā.

Saskaņā ar "AeroTelegraph" datiem Riodežaneiro lidostā Lavrova lidmašīnai "Il-96" ar reģistrācijas numuru "RA-96019" tika liegts uzpildīt degvielu.

Lidostas pakalpojumu operators "Vibra Energia" atsaucās uz ASV sankcijām, kas aizliedz Krievijas valdības lidmašīnu apkalpošanu.

Tika apsvērta iespēja uzpildīt savu lidmašīnu ar Brazīlijas gaisa spēku degvielu. Taču ideja bija nesekmīga, raksta "AeroTelegraph". Saskaņā ar oficiālo versiju, militārpersonām nepietika degvielas.

Rezultātā Lavrovam bija jālido uz Brazīlijas galvaspilsētu kā ceļabiedram ārlietu ministra Mauro Vieiras lidmašīnā.

Lidojuma uz Latīņameriku priekšvakarā Lavrovs atkārtoti uzsvēra, ka mēģinājumi izolēt Krieviju ir bijuši neveiksmīgi, un apsūdzēja ASV haosa radīšanā pasaulē. 

Venecuēlā Lavrovs ierosināja "kopā meklēt taisnību" suverēnu aktīvu konfiskācijas lietās, bet Kubā paziņoja par jaunu aizdevumu valstij, kurai Krievijas diktators Vladimirs Putins 2014. gadā norakstīja parādu 32 miljardu dolāru apmērā un agrāk atļāva piecus gadus neatmaksāt iepriekš paņemtos kredītus.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu