Divi kara gadi: Ukrainas atbalsta pasākumu programma

Kronvalda parkā pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa notiek pasākums par godu Ukrainas Neatkarības dienai. Foto: Zane Bitere/LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šodien, 24. februārī, aprit divi gadi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Pieminot kritušos un solidarizējoties ar Ukrainas tautu Rīgā un citviet Latvijā notiks vairāki Ukrainas atbalsta pasākumi.

Latvijas elektroniskie mediji otro gadu īpašā akcijā plkst. 12 atskaņos Ukrainas valsts himnu

Lai parādītu Latvijas mediju vienotību Ukrainas atbalstam karā pret iebrucēju, Latvijas radiostacijas, televīzijas kanāli un elektroniskie mediji vienojas kopīgā akcijā, vienlaicīgi atskaņojot Ukrainas himnu. Arī TVNET GRUPA piedalīsies šajā akcijā.

Rīga

Pasākumi pie Krievijas vēstniecības

Parkā iepretim Krievijas vēstniecībai dažādos laikos vairāki rīkotāji ir pieteikuši pasākumus, piemēram, biedrība "Nacionāldemokrāti", kā arī ir pieteikts Ukrainas atbalsta biedrības pasākums.

Biedrība "Nacionāldemokrāti" rīkos protesta akciju plkst. 12. Tās mērķis ir izrādīt solidaritāti un paust atbalstu Ukrainas tautai un karavīriem cīņā pret okupantiem, nosodīt Krievijas agresiju un tās pastrādātos kara noziegumus, kurus tā pret ukraiņiem veic kopš 2014. gada. Protesta akcija turpināsies līdz plkst. 20.

"Kopā līdz uzvarai!" pie Brīvības pieminekļa

Centrālais pasākums paredzēts pie Brīvības pieminekļa, kur no plkst. 12.30 notiks mītiņš "Kopā līdz uzvarai!".

Pasākumu rīko Latvijas Pilsoniskā alianse. Pasākuma rīkotāji uzsver, ka tuvojoties trešajam Krievijas izraisītā pilna mēroga kara gadam Ukrainā, solidaritātei un atbalstam jābūt vēl spēcīgākam. Pasākuma dalībniekus uzrunās Latvijas un Ukrainas amatpersonas un sabiedriskie aktīvisti.

Vienlaikus Bastejkalnā darbosies ierakumu sveču darbnīcas un mantu ziedojumu punkti.

Mītiņa dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas, kā arī dzeltenus un zilus ziedus un svecītes, kuras varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa un Ukrainas vēstniecības.

Pasākumu programma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

LNMM galvenajā ēkā sestdien no plkst. 11.30 līdz 13.30 un no plkst. 12 līdz 13 darbosies mākslas studija, kurā pētīs kara tematiku, kas pārstāvēta mākslinieka Jāzepa Grosvalda vērienīgajā izstādē "Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai".

Nodarbību sāks māksliniece, muzejpedagoģe Diāna Dimza-Dimme ar stāstījumu par kara notikumu un pārdzīvojumu atspoguļojumu autora darbos, īpašu uzmanību pievēršot strēlnieku tēlam. Mākslas studijā no plkst. 11.30 līdz 13.30 gaidīti pieaugušie, bet no plkst. 12 līdz 13 - ģimenes ar bērniem vecumā līdz desmit gadiem.

LNMM galvenajā ēkā sestdien plkst. 14 notiks darbnīca "Pasaka par pūķi, kuru sauca Karš". Darbnīcas dalībnieki gan iepazīsies ar latviešu mākslinieka Grosvalda glezniecības un grafikas darbiem izstādē "Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai", gan skatīs muzeja pastāvīgās ekspozīcijas meistardarbus, kas radīti Pirmā pasaules kara laikā.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) sestdien no plkst. 12 līdz 15 norisināsies darbnīca "Piespraudes Ukrainas neatkarībai". Iedvesmojoties no Ukrainas karoga krāsām un etnogrāfiskajiem motīviem, dalībniekiem būs iespēja paust emocijas un pārdomas rotas miniatūrajā formā, darinot savu unikālu solidaritātes simbolu.

Tajā pašā dienā DMDM ukraiņu mākslinieces un politiskās aktīvistes Darjas Kalašņikovas vadībā plkst. 14 notiks ukraiņu tradicionālās papīra griešanas mākslas - vitinankas meistarklase. Vitinanka ir dekoratīvs papīra griezums, ko iegūst, ar nazi griežot ģeometriskus, simetriskus elementus baltā vai krāsainā papīra lapā.

Mākslas muzejā "Rīgas birža" sestdien plkst. 12 notiks radošā darbnīca "Saulespuķu spēks". Pasākumā kolāžās varēs interpretēt Ukrainas nacionālo puķi kā dzīvības un enerģijas simbolu, akcentējot tās nozīmi valsts kultūrā un vēsturē.

Dievkalpojums Rīgas Domā

Godinot Ukrainu un pieminot karā kritušos, šodien plkst. 15 Rīgas Domā notiks dievkalpojums.

Dievkalpojumu vadīs Latvijas kristīgo konfesiju bīskapi un tajā izskanēs ukraiņu komponistu mūzika, ko atskaņos soliste Natālija Behma (Ukraina/Latvija), saksofonists Aigars Raumanis un ērģelnieks Aigars Reinis.

Labdarības koncerts "Kopā ar Ukrainu" Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā

Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā šajā dienā plkst. 18.30 notiks labdarības koncerts "Kopā ar Ukrainu". Tajā zināmi latviešu un ukraiņu dziedātāji un mūziķi apvienosies muzikālā pasākumā, lai paustu Ukrainas tautai savu solidaritāti un atbalstu.

Pasākumā uzstāsies etnogrupa "Ogas", Ralfs Eilands, Andrejs Osokins, Jānis Stībelis, Marija Naumova, Miks Galvanovskis, Kārlis Kazāks, grupa "Sudden Lights", Intars Busulis un Abonementa orķestris, Markus Riva, Viktorija Prituļaka and Anastasija Vasilenko.

Tā pat šodien plkst. 16 vienlaikus Ļvivas Fotomuzejā, Ukrainā, un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklās Ukrainas fotogrāfu Oļega Ogorodņika, Romāna Meteļska, Tarasa Greņa, Sofijas Leginas un Irīnas Baraņskas-Voroņinas fotoizstādi "Nesalaužamie"

Ienākumi no koncerta tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Ziedojumu saņēmējus izvēlēsies Ukrainas vēstniecība Latvijā un labdarības fonds "Ziedot.lv".

Koncerts kultūras centrā "Imanta"

Pašvaldība plkst. 19 aicina apmeklēt arī regeja mūzikas apvienības "Riga Reggae" akustisko koncertu "Stop the war", kas notiks kultūras centrā "Imanta". Apvienība izpilda gan savas, gan citu autoru kompozīcijas, kas skar sociāli svarīgas, bet vienkāršas un visiem labi saprotamas vērtības, tādas kā - miers, mīlestība, brīvība, līdzcietība, vienlīdzība un prieks.

Audiovizuālu projekciju uz Rīgas Kongresu nama fasādes

Šajās dienās uz Rīgas Kongresu nama fasādes būs iespējams vērot Ukrainas atbalstam veltītu audiovizuālu projekciju, kuru veido starptautiski čehu gaismas mākslinieks Alekss Doviss.

Viena no galvenajām mākslinieka daiļrades iezīmēm ir grafiti veidošana ar luminiscējošām krāsām, tādējādi radot spilgtus un izteiksmīgus gaismas mākslas darbus. Tā tiks demonstrēta šodien un 25. februārī, no plkst. 18 līdz 23.

Atbalsta akcija "Gaismas ceļš Ukrainai"

Rīgā šodien no plkst.17.30 līdz 18.30 notiks piemiņas un atbalsta akcija "Gaismas ceļš Ukrainai".

Akcijas laikā iedzīvotāji ir aicināti doties simboliskā gaismas gājienā, pieminot kara upurus un paužot atbalstu Ukrainai tās brīvības cīņā. Akcija sāksies Doma laukumā un noslēgsies ar gājienu uz Brīvības pieminekli.

Biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks atzīmē, ka 24.februāris ir diena, kas uz visiem laikiem mainījusi dzīvi un prasījusi neiedomājamus upurus. Apritot otrajai pilna mēroga kara Ukrainā gadadienai, biedrība aicina Latvijas iedzīvotājus izveidot simbolisku gaismas ceļu, tā pieminot kara upurus un apliecinot mūsu nepagurstošo atbalstu Ukrainai tās brīvības cīņā.

Paredzēts, ka pulcēšanās notiks plkst.17.30 Doma laukumā, plkst.18 notiks akcijas "Gaismas ceļa Ukrainai" atklāšana kopā ar biedrības "Tavi draugi" pārstāvjiem, Zemessardzes štāba virsnieku, majoru Jāni Slaidiņu un skolēniem, akcijas "Skolas par uzvaru" rīkotājiem. Savukārt plkst.18.05 notiks gājiens no Doma laukuma līdz Brīvības piemineklim. Akcija noslēgsies plkst.18.30 pie Brīvības pieminekļa.

"Gaismas ceļa" laikā iedzīvotāji aicināti izmantot savus gaismas avotus - viedtālruņu lukturīšus, kabatas lukturīšus, sveces un citus. Tāpat arī biedrība "Tavi draugi" mudina Latvijas iedzīvotājus sestdien savu mājokļu logos iedegt gaismas avotus kara upuru gaišai piemiņai.

Piņķi

Šodien plkst.17 Piņķu Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks koncerts "Kopā ar Ukrainu", liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Koncertā piedalīsies jauktie kori "Maska", "Atskaņa", "Universum" un "Mārupe", ansamblis "Dzelde", senioru sieviešu koris "Noktirne", popgrupas "Ledenītes" un "Bon Bon", ērģelnieks Roberts Hansons un mūziķi Mārcis Auziņš, Ira Krauja, Guntars Račs un Edvards Strazdiņš.

Ieeja koncertā par ziedojumiem, kas tiks novirzīti biedrībai "Labdarības lapa" ukraiņu atbalstam nepieciešamo preču iegādei.

Kurzemē

Pope

Plkst. 17 Popes kultūras nama iekšpagalmā notiks labdarības pasākums, kas būs veltīts Ukrainai "Cerību mazliet".

Pasākumu organizē Popes kultūras nama, Usmas tautas nama un Jūrkalnes tautas nama kultūras darbinieces, aicinot ikvienu noklausīties koncertu un piedalīties labdarības akcijā, ziedojot ukraiņiem nepieciešamās preces.

Koncertā uzstāsies Oksana Lutsenko, Katrīna Bindere un meiteņu ansamblis "Pasmaidi", Emīlija Jermola, Daniels Širmanis, Ieva Janiševa un Madara Ivane. Pasākuma laikā būs iespēja zvanīt ziedojumu tālrunim 90 006 865, maksa par zvanu - 4,27 eiro, kā arī par simbolisku ziedojumu baudīt Ventspils novada jaunsargu vārīto zupu.

Labdarības akcijā ikviens tiek aicināts ziedot aktuālās nepieciešamības preces gan karavīriem frontē, gan kara postīto reģionu iedzīvotājiem, proti, gaļas un zivju konservus, ātri pagatavojamu pārtiku (nūdeles, zupas, putras), pēdu ķīmiskos sildītājus, veļas mazgājamos līdzekļus, higiēnas preces - higiēniskās paketes, zobu birstes un pastas, dušas želejas, šampūnus, skuvekļus, skūšanās putas, 5.izmēra bērnu autiņbiksītes.

Liepājā

Liepājā kopš nežēlīgā kara sākuma katru dienu plkst.12 Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē uz pasaulē lielākajām mehāniskajām ērģelēm tiek atskaņota Ukrainas valsts himna.

Arī šodien, sākot atbalsta un labdarības akciju, plkst.12 tiks atskaņotas Ukrainas un Latvijas valsts himna. Pieminot un godinot Ukrainas tautas upurus, pēc himnu atskaņojumiem katedrālē ikviens aicināts uz lūgšanu par Ukrainu cerībā un ticībā par kara pārtraukšanu un mieru pasaulē.

Mirkli pēc aizlūguma katedrāles dārzā - no plkst.12.30 līdz plkst.16 noritēs dažādi atbalsta un labdarības pasākumi.

Labdarības organizācija "Tabitas sirds" kopš pirmās kara dienas ir kļuvusi par atbalsta punktu Ukrainas ģimenēm, iesaistījusies gan ziedojumu vākšanā, gan organizējusi ziedojumu nogādi uz kara plosīto valsti. Šodien "Tabitas sirds" līdz ar naudas ziedojumiem joprojām aicinās ziedot siltas zeķes, cimdus un citus adījumus, kā arī pirmās nepieciešamības medicīnas preces, joprojām arī sveces un parafīnu.

Plkst. 13, 14 un 15 Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestris sniegs muzikālus priekšnesumus, tā aicinot ikvienu Ukrainas atbalstītāju pievērst uzmanību fonda "Uzņēmēji mieram" ziedojumu kampaņai "Ziedo Ukrainas Jūras spēkiem". Kampaņas laikā šovasar Liepājā iecerēts organizēt nometni Ukrainas Jūras spēku karavīru bērniem.

Plkst.16 Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē atbalsta un labdarības akcija noslēgsies ar Liepājas mūziķu koncertu, veltītu Ukrainas tautai. Koncertā piedalīsies operdziedātāja Laura Bulava, Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi, komponists Jānis Strazds, ērģelniece Ilze Tomsone, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kori, mākslinieciskais vadītājs Reinis Lapa. Programmā skanēs latviešu un ukraiņu komponistu skaņdarbi un dziesmas.

Kuldīga

Kuldīgas Svētās Annas baznīcā šodien plkst.14 uz labdarības koncertu Ukrainas atbalstam "Kopā līdz uzvarai" aicina Kuldīgas kori "Rāte", "Ventava", "Gaisma", Skrundas koris "Sonante" un Rīgas Mazās ģildes koris "Sonore". Vairāk nekā 100 dziedātāju kopkoris koncertā izdziedās gan ukraiņu komponistu dziesmas, gan dziesmas no pagājušā gadā izskanējušajiem Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem. Tiks vākti ziedojumi humānajai palīdzībai.

Vidzeme

Valmiera

Šodien plkst.13 Valmieras Integrētajā bibliotēkā notiks atbalsta pasākums Ukrainai, kā arī ziedojumu vākšana automašīnas iegādei Ukrainas armijai.

Pasākuma laikā varēs noskatīties dokumentālo stāstu "Dzīvības tilts. Karš Ukrainā". Klātesoši būs arī vairāki pašlaik Valmieras novadā dzīvojoši Ukrainas iedzīvotāji, kuri dalīsies savās pārdomas.

Uz kontu LV09HABA0551022993220 var pārskaitīt ziedojumu automašīnas iegādei, mērķī norādot "Atbalsts Ukrainai":

Tāpat pašlaik nepieciešams atbalsts arī Ukrainas armijai - gan apģērbs, higiēnas preces un ilglaicīgi glabājama pārtika, gan arī automašīnas. Transportlīdzekļa dāvināšana Ukrainas aizstāvjiem būs nozīmīgs atbalsts.

Nepieciešamo lietu ziedošana Ukrainas armijas pārstāvjiem būs iespējama šodien no plkst. 13 līdz 16 stāvlaukumā pie Valmieras bibliotēkas, kur ziedojumus varēs nodot autobusā. Ziedojumus jau martā armijas vajadzībām Ukrainā nogādās Matīšu Brīvprātīgo ugunsdzēsēju komandas priekšnieks Dzintars Robulis.

Pašlaik visvairāk nepieciešami ilglaicīgi glabājami un ātri pagatavojami pārtikas produkti, piemēram, aplejamie makaroni paciņās, zupas, kartupeļu biezputras pulveris, putras, enerģijas batoniņi, gaļas, zivju vai dārzeņu konservi, konfektes, cepumi, rieksti, žāvēti augļi, mazās kafijas paciņas, šķīstošā kafija bundžā, tējas paciņas un citi. Organizatori lūdz gādāt par to, lai pārtikas produkti nav plīstošos vai viegli sabojājamos iepakojumos, piemēram, medus stikla burciņā, bet gan iepakoti tā, lai tie droši sasniegtu galamērķi, kā arī būtu ērti lietojami.

Nepieciešamas arī dažādas higiēnas preces karavīriem, piemēram, mazgāšanās līdzekļi, zobu pasta, zobu birste, skuvekļi, skūšanās putas, mitrās salvetes, paketes un citi.

Vajadzīgs arī apģērbs siltuma nodrošināšanai, kā arī viegli maināms apģērbs, piemēram, termoveļa vīriešiem, ķīmiskie ķermeņa sildītāji (pēdu, plaukstu), termozeķes, jauna apakšveļa vīriešiem, zeķes un T krekli, flīsa jakas, lietus mēteļi no izturīga materiāla un citi apģērbi.

Pārtikas preces, higiēnas preces un apģērbs ir jāiesaiņo atsevišķās kastēs.

Smiltene

Smiltenes novadā dzīvojošie ukraiņi šodien Kultūras centrā rīkos ziedojumu akciju "Dāsnā sirds" Ukrainas karavīru atbalstam.

Akcija norisināsies vienlaikus ar starptautisko deju konkursu "Crystal Cup" ("Kristāla kauss"). No plkst.16 līdz 20 Smiltenes Kultūras centra foajē par ziedojumiem būs iespējams iegādāties dažādus ukraiņu nacionālos gardumus, piemēram, pelmeņus, vareņikus un citus. Tāpat būs iespējams nopirkt ukraiņu rokdarbus.

Akcijas rīkotāji priecāsies arī par mantiskiem ziedojumiem, piemēram, sauso pārtiku, konserviem, bezrecepšu medikamentiem saaukstēšanās, dažādu sāpju un gremošanas trakta slimību ārstēšanai, higiēnas salvetēm. Saziedotie līdzekļi tiks nodoti ukraiņu karavīriem Harkivas apgabalā, sniedzot atbalstu cīņā pret Krievijas agresiju.

Ogre

Ogrē, Brīvības ielas gājēju posmā, šodien plkst.12 tiks atklātas divas fotoizstādes, kas veltītas ukraiņu tautai un stāsta par Polijas un Ogres novada sniegto palīdzību Ukrainai.

Poļu fotogāfa Maceja Bedžicka izstādi "24.02" veidojusi Polijas vēstniecība Latvijā, kas Ogres Vēstures un mākslas muzejam piedāvāja iespēju šādu izstādi izvietot arī Ogrē. Tas ir dramatisks stāsts par kara bēgļiem no Ukrainas, bet vienlaikus arī vēstījums par starptautisko solidaritāti un palīdzību, ko poļi, Polijas iestādes un poļu organizācijas sniedza sievietēm un bērniem kritiskā situācijā.

Fotoizstādi "Ogres novads kopā ar Ukrainu" organizē Ogres novada pašvaldība. Tā vēsta par Ogres novada īstenotajām atbalsta aktivitātēm Ukrainai kopš 2015.gada, kā arī ataino krievijas iebrukuma nodarīto postu Ukrainai. Izstādes veidošanā galvenokārt izmantotas Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) fotogrāfijas, kas tapušas, nogādājot Ukrainā palīdzības sūtījumus bruņotajiem spēkiem un civiliedzīvotājiem.

Sigulda

Siguldā no plkst.14 līdz 16 pie kultūras centra "Siguldas devons" norisināsies pasākums Ukrainas atbalstam. Skanēs patriotiska mūzika, Siguldas skauti un gaidas kurinās ugunskurus, apmeklētājiem būs iespēja saņemt lentītes Ukrainas valsts karoga krāsās. Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra "Mērķis" jaunieši aicina iedzīvotājus kopā veidot ierakumu sveces Ukrainas aizstāvjiem.

Iedzīvotājiem tiek lūgts sagādāt parafīna sveču atlikumus, kas noderēs sveču liešanai. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja nogaršot Ukrainas tradicionālo zupu, ko gatavos ukrainietes no Mālpils pagasta. Plkst.16 Siguldas Mākslu skolā "Baltais flīģelis" izskanēs orķestru sadraudzības koncerts ukraiņu varoņiem. Koncertā piedalīsies Siguldas Jauniešu pūtēju orķestris "Sudrabskaņa", Krimuldas un Limbažu jauniešu simfoniskais orķestris. Diriģenti Aivars Bunķis, Elmārs Rudzītis, Arnis Šmitiņš. Ieeja koncertā bez maksas.

Jelgava

Plkst. 11:00, aizlūdzot par mieru Ukrainā, Jelgavas Svētās Annas prokatedrālē notiks ekumeniskais svētbrīdis.

Jaunjelgava

Pasākums "Par brīvu Ukrainu, mēs brīvā Latvijā" Jaunjelgavas kultūras centrā sāksies plkst.13. Pasākuma laikā kopā ar biedrību "SOS palīdzība Ukrainas armijai" tiks vākti ziedojumi taktiskajiem CAT žņaugiem, kas spēj glābt karavīru dzīvības.

"CAT Tourniquet" ir taktiskais žņaugs, kas, uzlikts pirmajās minūtēs pēc ievainojuma gūšanas, aptur asiņošanu un rezultātā izglābj dzīvību. Rietumvalstu armijās CAT žņaugs ir katram karavīram. Arī Ukrainas armijā tie ir, taču to ir daudz par maz.

Pasākumā piedalīsies Jaunjelgavas apvienības un ukraiņu apvienotais kopkoris, kas izpildīs ukraiņu tautasdziesmu "Chervona kalyna", Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskie kolektīvi, vokālās grupas "Fridrihštate" un "Tikai tā". Īpašie muzikālie viesi būs Jānis un Monta Čubari, kā arī dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis.

Pasākumā piedalīsies Zemessardzes 55. kājnieku bataljona zemessargi, tiks noturēts aizlūgums un pirmatskaņots dzejnieka Arvīda Toča dzejolis ukraiņu tautai latviešu un ukraiņu valodās.

Kultūras centra telpās būs izvietots maskēšanās tīklu pīšanas rāmis, kurā iesiet auduma strēmeles varēs ikviens atnākušais.

No plkst.11 līdz 13 Jaunjelgavas tūrisma informācijas punktā varēs piedalīties radošajās nodarbībās, kurās varēs izgatavot piespraudes un citus aksesuārus ar Ukrainas simboliku.

Tāpat ikviens apmeklētājs ir aicināts atnest atbalsta kasti Ukrainā karojošajiem, kuru biedrība "SOS palīdzība Ukrainas armijai" nogādās līdz Ukrainai. Kastē var likt siltas zeķes, cimdus, saldumus, riekstus, lietas, kuras var emocionāli un fiziski sasildīt, iepriecināt frontē esošos vīrus un sievas.

Pēc pasākuma Vecpilsētas parkā Zemessardzes 55. kājinieku bataljona zemessargi cienās apmeklētājus ar ukraiņu boršču, kas vārīts mobilajā āra virtuvē, un tradicionālajām ukraiņu maizītēm, ko sarūpēs Jēkabpilī dzīvojošie ukraiņi.

Ludza

Ludzā plkst. 10 notiks dievkalpojums par mieru Ukrainas atbalstam.

Ludzas jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu baznīcā notiek aizlūgums par Ukrainu un mieru pasaulē.

Balvi

Balvu evanģēliski luteriskajā baznīcā plkst. 16 notiks aizlūgums par Ukrainu un mieru pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu