FOTO UN VIDEO Kara otrā gadadiena Rīgā un Daugavpilī

Daugavpils iedzīvotāji piedalās Ukrainas atbalsta pasākumā Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA
Apollo.lv
Papildināts 20:28, 24. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šodien, 24. februārī, aprit divi gadi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Pieminot kritušos un solidarizējoties ar Ukrainas tautu Rīgā un citviet Latvijā notiks vairāki Ukrainas atbalsta pasākumi. "Apollo.lv" piedāvā apskatu no notikumiem galvaspilsētā un Daugavpilī.

Video: atskats no Ukrainas atbalsta pasākumiem Rīgā un Daugavpilī

Rīgā centrālais pasākums "Kopā līdz uzvarai!" aizsākās plkst. 12.30 pie Brīvības pieminekļa. Tā laikā izskanējušas vairākas dziesmas dažādu dziedātāju, tostarp ukraiņu bērnu, izpildījumā, kā arī teiktas vairākas runas.

Video: TVNET reportāža no Brīvības pieminekļa

Video: atskats no atbalsta akcijas "Kopā līdz uzvarai!"

Apmeklētājiem līdz ir Ukrainas karogi, lentītes Ukrainas karoga krāsās, kā arī plakāti, paužot nosodījumu Krievijas agresijai un aicinot atbalstīt mieru Ukrainā.

Tāpat pasākuma laikā apmeklētāji aicināti ziedot Ukrainas atbalstam, kā arī piedalīties ierakumu sveču veidošanas darbnīcās.

Vienlaikus pāris desmiti cilvēku sestdien bija pulcējušies arī iepretim Ukrainas un Krievijas vēstniecībām, kur tika dziedāta Ukraina himna, kā arī izkliegti slavas saucieni Ukrainas karavīriem.

FOTO: Rīgā cilvēki pie Brīvības pieminekļa pulcējas Ukrainas atbalsta pasākumā

VIDEO: "Saule, Pērkons, Daugava" un Ukrainas himna pie Brīvības pieminekļa

VIDEO: "Atmostas Baltija" mītiņā "Kopā līdz uzvarai!"

VIDEO: Bērni izpilda dziesmu "Ukraina – ce ya"

Ministru prezidente Evika Siliņa pasākumā teiktās runas laikā uzsvēra, ka, cilvēkiem mīlot Latviju, Krievijai neizdosies iekarot Latvijas iedzīvotāju prātus.

Siliņa akcentēja, ka Ukrainas tauta kā varoņi cīnās pret Krievijas pilna mēroga iebrukumu, savukārt Latvija līdz šim un arī turpmāk atbalstīs Ukrainu, tostarp šogad novirzot vairāk nekā 200 miljonus eiro. "Latvija ir atbalstījusi Ukrainu gan politiski, gan militāri, gan finansiāli un arī šogad mēs turpināsim," sacīja Siliņa.

​Vienlaikus politiķe pauda pateicību ikvienam, kas iesaistījies cīņā par Ukrainas brīvību.

"Mēs pazīstam Krievijas propagandu, kas grib iesēt bailes un nedrošību," sacīja Siliņa, piebilstot, ka, ticot un mīlot Latviju, Krievijai neizdosies iekarot Latvijas iedzīvotāju prātus.

Tāpat iedzīvotāji no plkst. 17.30 līdz 18.30 devās simboliskā gaismas gājienā "Gaismas ceļš Ukrainai".

Uz akciju sanākušajiem rokās bija lukturīši, mobilie telefoni ar ieslēgtu lukturīša funkciju, sveces un citi gaismas elementi. Tāpat cilvēki atnesa līdzi arī Latvijas un Ukrainas karogus, kā arī citus atribūtus, paužot solidaritāti ar Ukrainu.

Uz pasākumu ieradās dažāda vecuma cilvēki. Pasākums notika bez starpgadījumiem.

Ierodoties pie Brīvības pieminekļa, tas bija izgaismots Ukrainas karoga krāsās. Pie pieminekļa klātesošie vienojās Latvijas himnas un Ukrainas himnas dziedājumā.

VIDEO: Siliņas uzruna pie Brīvības pieminekļa

Tāpat Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) plkst. 18.30 notika labdarības koncerts "Kopā ar Ukrainu". 

Ienākumi no koncerta tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Ziedojumu saņēmējus izvēlēsies Ukrainas vēstniecība Latvijā un labdarības fonds "Ziedot.lv".

Pasākumā uzrunu sniedza arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Koncerta programmā ukraiņu un latviešu mūziķu priekšnesumi. Pasākumā uzstāsies etnogrupa "Ogas", Ralfs Eilands, Andrejs Osokins, Jānis Stībelis, Marija Naumova, Miks Galvanovskis, Kārlis Kazāks, grupa "Sudden Lights", Intars Busulis un Abonementa orķestris, Markus Riva, Viktorija Prituļaka and Anastasija Vasilenko.

Video: Ralfs Eilands uzstājas koncertā "Kopā ar Ukrainu"

Paužot solidaritāti ar ukraiņu tautu un apliecinot pilsētas iedzīvotāju atbalstu cīņā ar agresoru par mieru un neatkarību, Daugavpilī 24. februārī notiek dažādi pasākumi. Izskanējusi arī Ukrainas himna. TVNET GRUPA devās arī uz Daugavpili.

Video: TVNET reportāža no Ukrainas atbalsta pasākuma Daugavpilī

VIDEO: Ukrainas himna Daugavpilī

FOTO: Ukrainas atbalsta pasākums Daugavpilī

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu