Laksa Turcijas čempionāta uzvarā izceļas ar 15 punktiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kitija Laksa (ar bumbu)
Kitija Laksa (ar bumbu) Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Kitija Laksa sestdien Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar 15 punktiem un palīdzēja Stambulas "Fenerbahce" tikt pie uzvaras, kamēr citā mačā Ilze Jākobsone un Stambulas "Emlak Konut" piedzīvoja neveiksmi.

"Fenerbahce" izbraukumā ar rezultātu 85:62 (35:14, 17:16, 19:16, 14:16) pārspēja Antaljas "Bijikšehir Beledijespor Toroslar".

Laksa spēlēja 29 minūtes un 22 sekundes un raidīja grozā trīs no četriem divu punktu metieniem un trīs no septiņiem tālmetieniem. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu piespēli, nopelnīja piezīmi, iekrāja +/- rādītāju +25 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 15.

Stambulas vienībā vairāk punktus par Laksu guva tikai Nataša Hovarda, kura izcēlās ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām. Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem 11 bumbām zem groziem bija Džeilina Hendersone.

Citā mačā "Emlak Konut" mājās ar rezultātu 69:84 (23:23, 17:26, 11:15, 18:20) piekāpās Bursas "Uludag".

Jākobsone bija laukumā 20 minūtes un 57 sekundes un realizēja divus no pieciem tālmetieniem, tiekot pie sešiem punktiem. Viņas kontā arī divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, pa vienai kļūdai un pārtvertai piespēlei un trīs piezīmes, iekrājot +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu astoņi.

Stambulas komandā Alana Smita tika pie 27 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kamēr starp viešņām rezultatīvākā 27 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Šakvedija Volisa.

"Fenerbahce" turnīra tabulā ar 25 panākumiem tikpat mačos ir Turcijas čempionāta līdere, bet "Emlak Konut" ar bilanci 10-14 ieņem astoto vietu.

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva Stambulas "Fenerbahce".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu