FOTO UN VIDEO Nacionālajā bibliotēkā skan koncerts "Kopā ar Ukrainu"

Papildināts 20:12, 24. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieskats labdarības koncertā "Kopā ar Ukrainu"
Ieskats labdarības koncertā "Kopā ar Ukrainu" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Apliecinot solidaritāti ar Ukrainas tautu, šodien plkst. 18.30 Ukrainas vēstniecība Latvijā LNB rīko labdarības koncertu Ukrainas atbalstam "Kopā ar Ukrainu". Koncertu devās vērot arī TVNET GRUPA.

Ienākumi no koncerta tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Ziedojumu saņēmējus izvēlēsies Ukrainas vēstniecība Latvijā un labdarības fonds "Ziedot.lv".

Pasākumā uzrunu sniedza arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Koncerta programmā ukraiņu un latviešu mūziķu priekšnesumi. Pasākumā uzstāsies etnogrupa "Ogas", Ralfs Eilands, Andrejs Osokins, Jānis Stībelis, Marija Naumova, Miks Galvanovskis, Kārlis Kazāks, grupa "Sudden Lights", Intars Busulis un Abonementa orķestris, Markus Riva, Viktorija Prituļaka and Anastasija Vasilenko.

Video: Ralfs Eilands uzstājas koncertā "Kopā ar Ukrainu"

Jau ziņots, ka šodien aprit otrā gadskārta kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, taču Maskavas uzsāktā agresijas kara beigas nav saredzamas.

Kad 2024.gada 24.februārī agri no rītā krievi sāka Kijivas un citu Ukrainas pilsētu apšaudi ar raķetēm un pār robežu Ukrainas galvaspilsētas virzienā sāka velties krievu tanku kolonnas, Rietumi jau bija gatavi samierināties ar ātru Ukrainas sakāvi.

Taču, par spīti visam, ukraiņi ne tikai spēja noturēt Kijivu, bet atsviest krievus atpakaļ, līdz rudenim atbrīvojot lielu daļas atkārtotā iebrukuma pirmajā posmā okupēto teritoriju.

Tomēr 2023.gada vasaras pretuzbrukums, uz kuru ukraiņi un rietumvalstis lika tik lielas cerības, faktiski izrādījās neveiksmīgs.

To lielā mērā var skaidrot ar Rietumu vilcināšanos apgādāt Ukrainu pietiekamā daudzumā ar tai nepieciešamo bruņojumu un munīciju.

Rietumi savu neizlēmību joprojām nav pārvarējuši, un situāciju vēl vairāk sarežģī tā dēvētais kara nogurums, kas jau liek šaubīties par līdzšinējā atbalsta saglabāšanu Kijivai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu