Māte Lietuvā nolaupījusi savus bērnus un, iespējams, aizvedusi uz Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Suzanne Tucker/Shutterstock

Lietuvas pilsētā Kauņā kāda precēta pāra šķiršanās procesā sācies tumšs pavērsiens – māte paņēmusi abus bērnus un, iespējams, aizvedusi uz Krieviju. Uzsākta izmeklēšana un Lietuvas varasiestādes apsver sazināties ar Krievijas varasiestādēm, vēsta Lietuvas portāls "15min.lt". 

Par 2015. un 2017. gadā dzimušo bērnu aizvešanu portālam pastāstījis bērnu tēvs, kurš izvēlējies palikt anonīms. Šķiršanās process vēl notiek, bet tiesas spriedums paredz, ka bērniem turpmāk viena nedēļa būs jāpavada ar tēvu, bet otra ar māti. 

Bērnu tēvs 22. janvārī viņus devies aizvest mājās no izglītības iestādes, bet atskārtis, ka viņu tur neesot. Izrādījies, ka bērni iestādē nemaz nebija ieradušies un ar māti devušies uz ārzemēm. 

Satriektais tēvs uzreiz sazinājies ar Kauņas policiju un bērnu tiesību aizsardzības iestādēm, taču pagaidām par bērnu atrašanās vietu viņam nekas nav zināms. Vīrietis norāda, ka bērni, visticamāk, aizvesti uz Krieviju, jo vienam no viņiem ir Krievijas pilsonība un mātes māte dzīvo Samaras apgabalā, Krievijā.

Vīrietis norāda, ka sieviete bērnus iepriekš draudējusi atņemt. Tas izdevies 2022. gada augustā, bet pēc tam trijotne atgriezusies. Vīrietis arī pieļauj, ka māte pret bērniem izturējusies vardarbīgi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu