"Jauna mīlestības paaudze." Māksliniece precēsies ar mākslīgā intelekta radītu vīrieti-hologrammu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: hybridcouples/Instagram

Spāņu un nīderlandiešu tautības māksliniece Alisija Framisa gatavojas mīt gredzenus ar mākslīgā intelekta (MI) radītu vīrieša hologrammu, uzsākot jaunu ēru, ko iezīmē romantiskas attiecības starp cilvēkiem un robotiem, vēsta ASV izdevums "Business Insider".  

Framisas hologrāfisko partneri sauc Ailekss (AIlex). Viņa personība un izskats izveidots saskaņā ar informāciju par viņas iepriekšējiem dzīvesbiedriem. Mākslinieces preses pārstāvji ziņo, ka kāzu ceremonija notiks Depo Boijmans Van Beuningen muzejā Roterdamā, Nīderlandē.

Ceremonijā tiks aizvadīts "unikāls cilvēka un avatara savienošanas rituāls" un tās viesi varēs nobaudīt "molekulāru ēdienu, ko var ēst gan cilvēki, gan humanoīdas būtnes."

Lai arī kāzas paredzētas kā netradicionālas mākslas izpausme, Framisa atzīmē, ka tā veicina interesantu diskusiju par to, kā izskatās attiecības ar hologrāfisku partneri.

Viņa norādīja, ka šīs kāzas simbolizē "jaunu mīlestības paaudzi" – pavisam drīz cilvēki varēs stāties attiecībās ar hologrammām, avatariem, un robotiem.

Framisa pirms Aileksa stājusies attiecībās ar manekenu Pjēru. Sociālajos tīklos viņa publicējusi video, kuros kopā ar Aileksu gatavo un paēd maltītes.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu