VIDEO "Kaifojam no katras šeit pavadītās dienas." Latvijas hokejists neslēpj prieku par dalību Putina spēlēs (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas hokejists Ņikita Zantmans paudis prieku par dalību kara noziedznieka Vladimira Putina rīkotajās spēlēs, vēsta TV3.

Latvijas Hokeja federācija visiem latviešu spēlētājiem, kas piedalījās šajā pasākumā, apturējusi licenču darbību.

Kazaņā notikušajās tā dēvētajās Nākotnes spēlēs "Baltic Select" komandas sastāvā no Latvijas hokejistiem bija iekļauti Ervīns Muštukovs, Kirils Tambijevs, Pāvels Goroškovs, Martins Lavrovs, Aleksejs Popovs, Alisers Mubarakšins un Ņikita Zantmans. Muštukovs, Popovs un Zantmans vēl šosezon spēlēja Tartu "Valk 494" sastāvā.

TV3 veidotajā sižetā redzams arī izgriezums, kurā Zantmans runā ar kādu krievu žurnālistu, slavējot kara noziedznieka Putina rīkotās spēles.

"Bija sarežģīti atrast kibersportistus. Emocijas bija nereālas. Liels paldies jums. Kaifojam no katras šeit pavadītās dienas," sacīja Zantmans.

VDD, vērtējot notikušo, norāda, ka šāda Latvijas hokejistu dalība Putina rīkotajās spēlēs var tikt izmantota propagandas nolūkos.

"Rietumvalstu sportistu piedalīšanos sporta pasākumos Krievijā Kremļa kontrolētie informācijas resursi izmanto kara propagandas nolūkos.

Sportistu dalība šādos pasākumos Krievijas informācijas resursos tiek pasniegta kā atbalsta paušana Krievijas agresīvajai ārpolitikai, tajā skaitā īstenotajam karam Ukrainā.

VDD ir sācis vērtēt sportistu no Latvijas dalību minētajā pasākumā Krievijā. Patlaban dienests no plašākiem komentāriem par konkrēto gadījumu atturēsies," VDD citēts TV3 sižetā.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts lēš, ka šī konkrētā botu kampaņa sociālajā medijā "X" izmaksājusi, iespējams, dažus simtus eiro. Visticamāk, tā bija arī daļa no "Putina sporta spēļu" budžeta.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu