VDD sāk kriminālprocesu par Krievijā un Baltkrievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts drošības dienesta jaunā ēka.
Valsts drošības dienesta jaunā ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu par Eiropas Savienības sankciju pārkāpšanu saistībā ar Krievijā un Baltkrievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu.

Dienests 22. februārī vairākos objektos Valmierā veicis kriminālprocesuālas darbības aizdomās par Eiropas Savienības sankciju pārkāpšanu, aģentūru LETA informēja dienests.

Minētās kriminālprocesuālās darbības VDD veica kriminālprocesā, ko dienests sāka 2023. gada 24. novembrī. Krimināllikums par sankciju pārkāpšanu paredz soda brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

VDD izmeklēšanas laikā ir ieguvis informāciju par nelikumīgām darbībām, kas saistītas ar kvadrātveida saplākšņu eksportēšanu uz Ukrainu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka no Latvijas uz Ukrainu, izmantojot viltotus dokumentus par preču izcelsmi no Kazahstānas un Kirgizstānas, ir eksportētas Krievijā un Baltkrievijā ražotu saplākšņu kravas.

Darījumi, kuros izmantoti nepamatoti izsniegtie preču izcelsmes sertifikāti, sekmējuši starptautisko sankciju pārkāpšanu.

Plašāku informāciju VDD patlaban nesniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu