Biatlonam draud vēl viens pamatīgs skandāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olle Dālins
Olle Dālins Foto: dpa/scanpix

Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) draud vēl viens korupcijas skandāls, vēsta "Insidethegames".

IBU jau reizi ir satricinājis pamatīgs korupcijas skandāls. Tas notika 2021. gadā, kad kukuļa ņemšanā no Krievijas biatlona saimes tika apsūdzēts Andress Besbergs.

Izmeklēšana Besberga lietā vēl turpinās. Ja Norvēģijas tiesa Besbergu atzīs par vainīgu, viņam draud trīs gadus un septiņus mēnešus ilgs cietumsods.

Besberga vietā pie IBU stūres sēdās Olle Dālins, bet nu korupcijas apsūdzību krustugunīs nonācis arī viņš. Runa ir par IBU noslēgto līgumu ar mārketinga kompāniju "Infront", kas pārvalda arī, piemēram, pasaules hokeja čempionātu pārraides tiesību un arī sponsoru vietu tirgošanu.

Iepriekš Besbergs un "Infront" vienojušies par darījumu, kura cena bijusi krietni zem tirgus noteiktās. Tiek ziņots, ka uz sadarbības līguma parakstu licis arī Dālins. Līdz ar to pastāv iespēja, ka IBU vēlreiz var palikt bez vadītāja.

Pats Dālins izskanējušo apsūdzību par korupciju noliedz: "Esmu šokā par šādām absolūti nepamatotām apsūdzībām. Tās pilnībā noliedzu. Nekavēšos sākt tiesas darbus, lai pasargātu savu reputāciju. Ir skaidrs, ka šobrīd tiek īstenota politiska kampaņa, kuras mērķis ir iedragāt manu reputāciju, jo mediji informāciju par apsūdzību saņēma, vēl pirms pie manis bija nonākusi oficiāla pavēsts."

Biatlona integritātes vienība savā paziņojumā gan norādījusi, ka līdz šim nav ienācis pietiekams daudzums pierādījumu, lai IBU bosu apsūdzētu korupcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu