Kā ir sadzīvot ar 20 migrēnas sāpju lēkmēm dienā? Stāsta Karīna

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Migrēnas slimniece, Latvijas Galvassāpju pacientu biedrības vadītāja Karīna Zaņģe raidījumā "Zilonis studijā" pastāstīja, kā ir sadzīvot ar migrēnu un 15-20 sāpju lēkmēm dienā. 

Migrēna Karīnai atklāta jau bērnībā, skolas laikā. 

"Tad gribi aukstu zemi, vispār neko nedzirdēt, lai neviena nav mājās, neko ēst, neko pilnīgi, nekas neinteresē. Galva ir nenormāli smaga, grūti izturams periods," sāpju lēkmes komentēja migrēnas slimniece.

Arī bērnībā Karīna stāstījusi, ka viņai sāp galva, bet tam nav bijis izskaidrojuma. Tika meklēti dažādi varianti, veiktas visādas pārbaudes. "Tās atbildes nav nākušas vairāk kā 15 gadus, un tikai tagad es sāku to visu saprast."

Viņa skaidroja, ka migrēnas apkarošana esot liels darbs ar sevi - tur neviens cits nespēšot palīdzēt.

"Tu meklēsi hobijus, vaļaspriekus, kā pamainīt domu, kā to trauksmi un spriedzi noņemt. Palīdzēt mēs varam tikai pašas sev. Visgrūtākais ir tas, kad ir ļoti smagi, vēl ir jāatrod spēks palīdzēt sev, strādāt ar sevi, nepadoties," tā sieviete. 

"Mums ir ļoti daudz tās kopējās īpašības, kas mūs visus šīs slimības slimniekus raksturo, ka mēs cīnāmies par spīti visam, tām sāpēm. Man arī prasa - kā tu ej uz darbu, kā mācies? Man nav tāda opcija - es atceļu! Es vienmēr eju un, īstenībā, caur to spītu bieži vien pat pāriet tā lēkme. Tu dari to, kas tev patīk, tu piespied, pamaini savu domāšanu tajā mirklī, neiespringsti uz to un tas bieži vienmēr palīdz atslābt," tā Karīna. 

Vairāk skaties raidījumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu