Izraēlas pašvaldību vēlēšanās uzvar ultraortodoksālās un galēji labējās partijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Izraēlas vēlēšanās.
Cilvēki Izraēlas vēlēšanās. Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas pašvaldību vēlēšanās panākumus guvušas ultraortodoksālās un galēji labējās partijas, liecina mediju 28. februārī publicētā informācija.

Izraēlā otrdien notika municipālās vēlēšanas, kas iepriekš tika divreiz atliktas kara dēļ.

Sākotnējie rezultāti liecina, ka Jeruzalemes pilsētas domē līdz šim nepieredzētu vairākumu izcīnījuši ultraortodoksālie spēki, ziņo laikraksts "Times of Israel". Laikraksts šādu iznākumu skaidro ar lielo ultraortodoksālo vēlētāju aktivitāti, kamēr citi vēlētāji palika mājās un balsot nedevās.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti gaidāmi ne agrāk kā nākamajā nedēļā.

Izteikti reliģiozi cilvēki veido aptuveni 13% no gandrīz desmit miljoniem Izraēlas iedzīvotāju.

Otrdien visā valstī nobalsoja nepilni 50% no vairāk nekā septiņiem miljoniem pilsoņu, kuriem bija tiesības piedalīties municipālajās vēlēšanās. Vēlētāju aktivitāte bija zemāka nekā parasti šādās vēlēšanās, ziņoja "Times of Israel". Taču kara dēļ augsta vēlētāju aktivitāte arī netika gaidīta.

Jeruzalemes mediji ziņoja, ka galvaspilsētā mēra amatu, kā izskatās, saglabās konservatīvais Moše Lions.

Kreisi noskaņotais laikraksts "Haaretz" ziņoja, ka piekrastes pilsētas Telaviva un Haifa arī turpmāk būs "liberāļu cietokšņi" valstī. Telavivas mērs Rons Huldajs, kurš šajā amatā ir pavadījis 25 gadus, vēlēšanās uzvarējis bijušo ekonomikas ministri Ornu Barbivaju, kura viņu jau apsveikusi ar uzvaru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu