Krievijas armijā "iestrēguši" aptuveni 20 Indijas pilsoņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls.
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls. Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Indija 29. februārī pavēstīja, ka strādā pie tā, lai panāktu aptuveni 20 Krievijas armijā "iestrēgušu" Indijas pilsoņu atvaļināšanu no Maskavas bruņoto spēku rindām.

Vairāki Krievijas armijā savervēti indieši pagājušajā mēnesī ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka Krievijas armijā ievilināti ar augsta atalgojuma un Krievijas pasu solījumiem un nosūtīti uz fronti.

"Kā mēs saprotam, iestrēguši ir vairāk nekā 20 cilvēki," Deli žurnālistiem sacīja Indijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Randhirs Džaisvals.

"Mēs darām visu, ko vien spējam, lai panāktu viņu pirmstermiņa atvaļināšanu. Mēs uzturam regulārus kontaktus ar Krievijas varasiestādēm šeit Deli un Maskavā," norādīja ministrijas pārstāvis.

Vairāki Indijas pilsoņi pieteikušies "atbalsta darbiem" Krievijas armijā, janvārī apstiprināja ministrija.

Pateicoties ministrijas kontaktiem ar Krievijas varasiestādēm, vairāki jau atvaļināti.

Kā AFP pastāstīja karavīri, viņiem solīti amati, kas neparedz piedalīšanos kaujās. Tomēr viņi apmācīti darboties ar Kalašņikova automātiem un citiem ieročiem un tad nosūtīti uz fronti.

Tiesa, līgumā krievu valodā, ko vīrieši parakstījuši un ar ko iepazinusies AFP, minēts "militārais dienests Krievijas Federācijas Bruņotajos spēkos", kā arī prasība "piedalīties karadarbībā" un "neierobežoti kalpot Krievijas tautai".

Kā norāda analītiķi, Krievijas centieni vervēt indiešus ir tikai neliela daļa no Krievijas globālās vervēšanas operācijas, kas tiek īstenota paralēli plašai kampaņai pašu valstī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu