F-1 sezonas pirmā posma pirmajos treniņos ātrākos rezultātus uzstāda Rikjardo un Hamiltons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons.
Lūiss Hamiltons. Foto: SIPA/Scanpix

Daniels Rikjardo un Lūiss Hamiltons 29. februārī bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) sezonas pirmā posma - Bahreinas "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Vēja ietekmētajā pirmajā treniņā "Visa RB" (iepriekš - "Alpha Tauri") pilots Rikjardo ātrākajā aplī finišēja vienā minūtē un 32,869 sekundēs, aiz sevis atstājot abus "McLaren" pilotus Lendo Norisu un Oskaru Pjastri, bet ceturtais ātrākas bija viņa komandas biedrs Juki Cunoda.

Pēdējo trīs sezonu čempions Makss Verstapens no "Red Bull" bija sestais un viņa komandas biedrs Serhio Peress - 12., abi "Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Hamiltons uzrādīja septīto un devīto rezultātu, bet "Ferrari" braucēji Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors bija astotajā un 11.pozīcijā.

Otrajā sesijā Hamiltons, kurš nākamsezon pārcelsies uz "Ferrrari", ātrāko apli veica vienā minūtē un 30,374 sekundēs, par 0,206 sekundēm pārspējot savu pašreizējo komandas biedru Raselu. Trešais ātrākais bija Fernando Alonso ("Aston Martin"), kurš pirmajā treniņā bija piektajā vietā, tālāk bija viņa tautietis Sainss, piektais bija Pjastri, bet sestais - Verstapens. Leklērs un Peress noslēdza pirmo desmitnieku, bet Rikjardo šoreiz sasniedza tikai 12.rezultātu.

Piektdien būs trešais treniņš un kvalifikācija, bet sestdien norisināsies Bahreinas "Lielās balvas" izcīņa. Musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā sacīkstes norisināsies sestdienā, tādējādi arī nākamajā posmā Saūda Arābijā cīņa par ieskaites punktiem norisināsies nedēļas priekšpēdējā, nevis pēdējā diena.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu