VIDEO Psoriāzes paciente spa centru apsūdz diskriminācijā. Meistare masāžu veikusi cimdos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Rīdziniece Ieva, kurai diagnosticēta ādas slimība psoriāze, regulāri apmeklē masāžas. Pēdējais masāžas apmeklējums vienā no Rīgas viesnīcām uz viņu gan nav atstājis labu iespaidu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Psoriāze, kas izpaužas kā izsitumi uz dažādām ķermeņa daļām, diagnosticēta aptuveni trīs līdz četriem procentiem pasaules iedzīvotāju. 

Ieva kopā ar vīru devusies uz pāru masāžu viesnīcā "Wellton SPA Oasis". Vispirms masāža veikta vīram. Meistare, kura veica procedūru Ievai, uzvilkusi cimdus un sākusi procedūru. 

Ieva vaicājusi, vai visa masāža notiks cimdos, uz ko meistare atbildējusi, ka viņa masāžu drīkstot veikt, kā vēlas, – arī cimdos. Cimdu uzvilkšana iemūžināta arī video. Ieva ir pārliecināta, ka meistare izvēlējusies uzvilkt cimdus tāpēc, ka viņas ķermeni klāj psoriāzes izsitumi.

Viesnīcas administrācija apsolījusi situāciju izrunāt ar masieri un sazināties atkārtoti ar Ievu, taču pēc vairākām nedēļām uzņēmums ar sievieti neesot sazinājies.

"Wellton SPA Oasis" rūpīgi ievēro Ministru kabineta izdotos noteikumus "Higiēnas prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanai". Vadlīniju sadaļā "Cimdi" ir norādīts: "Ja pakalpojuma sniegšanas laikā iespējams kontakts ar bojātu ādu, gļotādu un bioloģiskajiem šķidrumiem vai ir iespējams kontakts ar darba piederumiem un aprīkojumu, kas bijuši saskarē ar klienta bioloģiskajiem šķidrumiem, nepieciešams lietot vienreizējās lietošanas (nesterilus) cimdus. Ņemot vērā iepriekš minēto, "Wellton SPA Oasis" pēc labas prakses standartiem ievēroja Vadlīnijās minētos drošības pasākumus, lai nodrošinātu gan viesa, gan darbinieka drošību," raidījumam norāda viesnīcas vadītāja Anželika Mažeika.

"Veselības centra 4" dermatoloģe Jelizaveta Pavlova norāda, ka psoriāze nav lipīga un meistaram, pieskaroties ādai, kuru klāj izsitumi, nav iespējams ar to saslimt.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu