Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā ieceļ Šteinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Kool Latvija" valdes loceklis Sandis Šteins.
SIA "Kool Latvija" valdes loceklis Sandis Šteins. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas brīvostas valdes sēdē piektdien par brīvostas valdes priekšsēdētāju iecelts degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes loceklis Sandis Šteins, bet par valdes priekšsēdētāja vietnieci iecelta Liene Priedīte-Kancēviča, informēja Rīgas brīvostas pārstāvji.

Šteins norāda, ka viņa pienākums kā valdes priekšsēdētājam būs stiprināt ostas komerciālo pamatdarbību un attīstīt tirgus maiņām atbilstošu biznesa modeli, kurš paredz palielināt ostas jaudu izmantošanu, Rīgas brīvostas vērtību un ienākumu plūsmu.

Viņš uzskata, ka Rīgas brīvostas sekmīgas nākotnes attīstības pamatakmeņi ir tās starptautiskā konkurētspēja un drošība. "Savukārt rezultātu ilgtspēju var nodrošināt tikai kļūstot efektīvākiem, veicinot strauju tehnoloģisko izaugsmi un pilnveidojot Rīgas ostas reputāciju," norāda Šteins.

Brīvostā informē, ka Šteinam ir maģistra grāds ekonomikā, kā arī pieredze lielu uzņēmumu un valsts kapitālsabiedrību vadībā. Patlaban Šteins ir uzņēmuma SIA "Kool Latvia" valdes loceklis, kā arī līdz šim ieņēmis amatus uzņēmumu SIA "Rimi Latvia", SIA "Kurši", "Statoil" un AAS "Balta" vadībā.

Šteins ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2024.gada, kur iecelts kā ekonomikas ministra pārstāvis.

Savukārt Priedīte-Kancēviča ir ieguvusi jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Viņa no 2006.gada ir Satiksmes ministrijas Juridiskā departamenta direktore.

Priedītei-Kancēviča ir bijusi VAS "Latvijas pasts" padomes priekšsēdētāja, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" padomes priekšsēdētāja un Pāvilostas ostas pārvaldes valdes locekle, kā arī pildījusi atbildīgā darbinieka funkcijas VAS "Latvijas dzelzceļš", AS "Pasažieru vilciens" un VAS "Biķernieku kompleksā sporta bāze".

Viņa ir Rīgas brīvostas valdes locekle kopš 2023.gada, pārstāvot satiksmes ministru.

Rīgas brīvostas valdē ir četri valdes locekļi, kurus izvirza ekonomikas ministrs, finanšu ministrs, satiksmes ministrs, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Rīgas brīvostas valdes locekļus amatā ieceļ un no amata atbrīvo Ministru kabinets.

Patlaban Rīgas brīvostas valdē darbojas Šteins (Ekonomikas ministrija), Elita Turka (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija), Baiba Bāne (Finanšu ministrija) un Priedīte-Kancēviča (Satiksmes ministrija).

LETA jau rakstīja, ka šā gada 20.februārī valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu (NA) un viņa vietā ieceļot Šteinu.

Tāpat valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvja nomaiņu, no amata atbrīvojot Edgaru Štelmaheru un viņa vietā ieceļot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieci administratīvajos jautājumos Elitu Turku.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu