Verstapens uzvar Bahreinas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušās sezonas čempions nīderlandietis Makss Verstapens piektdien Pirmās formulas (F-1) sezonas pirmā posma - Bahreinas "Grand Prix" - kvalifikācijā tika pie labākā rezultāta un sestdien sacīksti sāks no pirmās pozīcijas.

"Red Bull" pilots Verstapens kvalifikācijā savā ātrākajā aplī finišēja minūtē un 29,179 sekundēs, par 0,228 sekundēm apsteidzot "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru, kurš sestdien startēs arī no pirmās rindas.

Trešajā pozīcijā ierindojās Džordžs Rasels ("Mercedes"), ceturtais bija Karloss Sainss ("Ferrari"), kamēr piekto un sesto vietu ieņēma attiecīgi Serhio Peress ("Red Bull") un Fernando Alonso ("Aston Martin"). Septītajā un astotajā vietā finišēja "McLaren" piloti Lendo Noriss un Oskars Pjastri, bet no devītās un desmitās pozīcijās sestdien startēs Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un Niko Hilkenbergs ("Haas").

Pirms kvalifikācijas tika aizvadīta pēdējā treniņu sesija, kurā labāko rezultātu sasniedza Sainss, aiz sevis atstājos Alonso un Verstapenu.

Sestdien norisināsies Bahreinas "Lielās balvas" izcīņa. Musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā sacīkstes norisināsies sestdienā, tādējādi arī nākamajā posmā Saūda Arābijā cīņa par ieskaites punktiem norisināsies nedēļas priekšpēdējā, nevis pēdējā diena.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu