Krievi okupētajās teritorijās apmāca Kubas un Nepālas algotņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Poligonos Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās notiek Kubas un Nepālas algotņu apmācības, vēsta tīmekļa izdevums UNN, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās pretošanās centru.

Apmācības veic krievu instruktori - bijušie algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki.

Krievija aktīvi vervē algotņus trūcīgajās pasaules valstīs, kur tai ir plašs aģentūras tīkls, norāda centrs.

Janvārī intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press" Nepālas ārlietu ministrs Narajans Prakašs Sauds sacīja, ka Krievija karam Ukrainā savervējusi vairāk nekā 200 Nepālas pilsoņu.

Daļa nepāliešu jau krituši kaujās, daži nonākuši ukraiņu gūstā.

Ministrs norādīja, ka Nepāla ir pret to, ka tās pilsoņi tiek vervēti karam citās valstīs.

Ukrainas Nacionālās pretošanās centrs janvāra beigās ziņoja, ka okupētajā Doneckas apgabalā Krievijas karavīru vidū esot manīti algotņi no Malaizijas.

Savukārt Indija ceturtdien pavēstīja, ka strādā pie tā, lai panāktu aptuveni 20 Krievijas armijā "iestrēgušu" Indijas pilsoņu atvaļināšanu no Maskavas bruņoto spēku rindām.

Vairāki Krievijas armijā savervēti indieši pagājušajā mēnesī ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka Krievijas armijā ievilināti ar augsta atalgojuma un Krievijas pasu solījumiem un nosūtīti uz fronti.

Kā norāda analītiķi, Krievijas centieni vervēt indiešus ir tikai neliela daļa no Krievijas globālās vervēšanas operācijas, kas tiek īstenota paralēli plašai kampaņai pašu valstī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu