102 gadu vecumā aizsaulē devusies modes ikona Airisa Apfela

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

102 gadu vecumā mūžībā aizgājusi interjera dizainere un modes ikona Airisa Apfela, sociālajos tīklos paziņojuši Apfelas tuvinieki.

Kā vēsta laikraksts "The New York Times", Apfela nomira piektdien, 1. martā, savās mājās Palmbīčā, Floridas štatā.

Slavenā dizainere piedzima 1921. gadā Kvīnsā un bija vienīgais bērns ģimenē. Viņai ļoti patika skaistas un krāsainas lietas. Savu pirmo pirkumu viņa veica 11 gadu vecumā, kad māte viņai iedeva 25 dolārus, lai iegādātos kleitu Lieldienām. Kopš 1950. gada viņa nodarbojās ar tekstilrūpniecību, bet slavena kļuva tikai pusgadsimtu vēlāk. Viņas pašas apģērbu un rotu kolekcija 2005. gadā tika izstādīta Metropolitēna mākslas muzeja Tērpu institūtā.

90. gados Airisa kļuva par "Kate Spade" reklāmas kampaņas seju, izveidoja savu kosmētikas līniju kopā ar "MAC Cosmetics" un izstrādāja aksesuāru, apģērbu un mēbeļu kolekciju "Home Shopping Network".

Apfela nekad neaizgāja pensijā un uzskatīja to par "likteni, kas ir sliktāks par nāvi". Viņa ir publicējusies tādos modes žurnālos kā "Vogue Italia" un "Dazed & Confused". 2019. gadā aģentūra IMG, kas sadarbojusies ar Kārliju Klossu , Džoannu Smalsu , Krisiju Teigenu, Bellu un Džidži Hadidu, piedāvāja viņai 97 gadu vecumā noslēgt līgumu par modeles darbu. Tādējādi viņa kļuva par vecāko modeli pasaulē.

1948. gadā Airisa Apfela bija precējusies ar Karlu Apfelu, ar kuru kopā dibināja antikvariātu uzņēmumu "Old World Weavers". Dizaineres vīrs nomira 2015. gadā, 28 dienas pirms savas 101. dzimšanas dienas.

Apfeles "Instagram" lapai ir 3 miljoni sekotāju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu