RAF teroristu meklēšanā Vācijā aizturētas vēl divas personas

Papildināts 13:34, 3. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TracTerrorism/"X"

Turpinot kreiso ekstrēmistu teroristu grupējuma Sarkanās armijas frakcija (RAF) locekļu meklēšanu, Vācijā svētdien pārmeklētas vairākas adreses Berlīnē un aizturēti divi cilvēki, paziņojusi policija.

Aizturētie nav aizdomās turamie RAF locekļi Ernsts Folkers Štaubs un Burkhards Gārvegs, paziņoja Lejassaksijas kriminālpolicijas preses pārstāve.

Policijas preses pārstāve sacīja, ka aizturēšanas laikā vienā no adresēm atskanējuši šāvieni, bet neviens cilvēks nav ievainots. Aizturēto identitāte tiek noskaidrota.

Pirmdien Berlīnē tika aizturēta 65 gadus vecā RAF locekle Daniela Klete, un policija turpina meklēt Ernstu Folkeru Štaubu un Burkhardu Gārvegu. Viņi pārstāv RAF trešo un pēdējo paaudzi, un Vācijas varasiestādes cenšas viņus notvert jau vairākus gadu desmitus.

Varasiestādes apsūdz viņus par slepkavības mēģinājumu un vairākām bruņotām laupīšanām laikā no 1999.gada līdz 2016.gadam.

RAF, kas, pēc tās dibinātāju vārdiem, pazīstama arī kā Bādera-Meinhofas banda, pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados satricināja visu Rietumvācijas politisko sistēmu, pastrādājot virkni politiski motivētu slepkavību.

1977.gadā teroristi noslepkavoja federālo prokuroru Zīgfrīdu Būbaku un "Dresdner Bank" vadītāju Jirgenu Ponto, kā arī nolaupīja un vēlāk noslepkavoja rūpnieku Hansu Martinu Šleijeru. 1977.gada vardarbības vilnis vēsturē iegājis ar nosaukumu "Vācijas rudens".

1998.gadā RAF oficiāli paziņoja par pašlikvidāciju. Lielākā daļa no grupējuma dibinātājiem mira ieslodzījumā. Horsts Mālers, kurš vienīgais no RAF dibinātājiem vēl ir dzīvs, tagad pārgājis labējo ekstrēmistu nometnē un ir pazīstams kā holokausta noliedzējs.

Varasiestādes uzskata, ka RAF ir atbildīga par vairāk nekā 30 cilvēku noslepkavošanu un vismaz 200 cilvēku ievainošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu