Eiduka Pasaules kausa sacensībās sprintā iekļūst pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ANTONIO BAT

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Somijā Pasaules kausa distanču slēpošanā 12.posmā izcīnīja vietu pusfinālā sprinta sacensībās brīvajā stilā.

Ceturtdaļfinālā latviete piekāpās tikai zviedrietei Juhannai Hegstrēmai, kura Eiduku pārspēja par divām sekundes desmitdaļām. Ciešāku cīņu finišā liedza kvalifikācijā sesto rezultātu sasniegušās somietes Hillas Niemelas kritiens.

Kvalifikācijā Eiduka sasniedza 15. ātrāko laiku, trasi veicot trīs minūtēs un 4,94 sekundēs. Viņa zaudēja labākā rezultāta īpašniecei zviedrietei Jonnai Sundlingai 8,10 sekundes.

Vēl no Latvijas slēpotājām Kitija Auziņa, atpaliekot no līderes 23,41 sekundi, finišēja 59.vietā, bet Samanta Krampe piekāpās 26,97 sekundes un ierindojās 61.pozīcijā.

Izslēgšanas cīņās iekļuva 30 ātrākās slēpotājas 63 sportistu konkurencē.

Vīriešiem kvalifikācijā Lauris Kaparkalējs finišēja divās minūtēs un 46,01 sekundē, tikai par 1,2 sekundēm atpaliekot no kvalifikācijas barjeras pārvarēšanas. Atlases kārtā sasniegtie 75,28 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punkti Kaparkalējam ir viens no augstvērtīgākajiem rezultātiem karjerā.

Kvalifikācijā ātrākais bija norvēģis Juhanness Klēbo, kurš bija 9,8 sekundes žiglāks par Kaparkalēju. Raimo Vīgants kvalifikācijā Klēbo zaudēja tieši 15 sekundes, kas deva 69.vietu 81 sportista konkurencē.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.

Martā tiks aizvadīti posmi arī Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu