VIDEO Daudzdzīvokļu nama iemītnieki vīlušies siltināšanas darbos - tie atstāti pusratā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/4. studija

Kāda Rīgas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji vīlušies par apkures sistēmas cauruļu siltumizolācijas jeb siltināšanas darbiem, kas veikti mājā. Viņi uzskata, ka darbi nav paveikti līdz galam un puse līdzekļu tikuši izšķērdēti, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

Video: "4. studija" raidījums

Vienojoties ar apsaimniekotāju – SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) – tika sākti darbi, kā liecināja tāme, par 18 252,55 eiro.

Taču pēc darbu pabeigšanas iedzīvotājiem radušās aizdomas, ka tie nav paveikti līdz galam un neatbilst aprēķinātajām izmaksām. Viņi konstatējuši vairākas problēmas un nepaveiktus darbus, bet galvenā problēma - caurules nav nosiltinātas ne tā, kā to paredzēja vienošanās, un ne tādā apjomā, pastāstīja mājas vecākā Tatjana Mitiņa.

Iedzīvotāji savākuši līdzekļus sertificēta eksperta pakalpojumiem, lai viņš izvērtētu, par kādu summu un kādā apjomā darbi ir veikti. Eksperta atzinums apstiprinājis iedzīvotāju aizdomas - darbi nav paveikti līdz galam, un neizmantoti tikuši aptuveni 9000 eiro. 

Iedzīvotāji vērsušies arī policijā un RNP. 

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas (LNPAA) valdes loceklis Ervīns Straupe ir pārliecināts: "Ja nauda tiek prasīta par vieniem darba apjomiem, bet ir izpildīti pilnīgi citi, tas ir pietiekošs pamats diskusijai par naudas atgriešanu."

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu