No 15. aprīļa Talsu novada pašvaldības darbiniekiem noteikts nepilns darba laiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Talsu novada pašvaldība.
Talsu novada pašvaldība. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nepilns darba laiks Talsu novada pašvaldības darbiniekiem tiks noteikts no 15. aprīļa līdz 31. decembrim, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Četru darba dienu nedēļas noteikšanu pašvaldības darbiniekiem paredz pašvaldības apstiprinātais rīcības plāns finanšu situācijas stabilizēšanai.

Lēmums par nepilna darba laika noteikšanu pašvaldības darbiniekiem bija nepieciešams, lai samazinātu pašvaldības darba algu izdevumus.

Samazinājums no ierastajām 40 darba stundām nedēļā līdz 32 attieksies uz virkni pašvaldības darbinieku. Tas netiks piemērots pedagogiem un atsevišķiem amatiem, uz ko darba specifikas dēļ nav iespējams attiecināt šo nosacījumu. Konkrētos amatus noteiks izpilddirektors, kas šo lēmumu saskaņos ar jaunizveidoto Budžeta komisiju.

Darba laika samazinājums paredzēts no 15.aprīļa līdz gada beigām, bet konkrēta informācija par tālāko pašvaldības darba organizāciju vēl sekos.

Līdztekus tam 7.martā paredzēta pašvaldības domes sēde, kurā tiks skatīti sagatavotie grozījumi Amatu katalogā, kas paredz amatu vietu samazinājumu Centrālajā pārvaldē.

Kā vēstīts, lai Talsu pašvaldības budžets būtu sabalansēts un bez deficīta, dome apņēmās veikt "virkni nepopulāru lēmumu". Lai arī sākotnēji pašvaldības izdevumu samazināšanai bija paredzēts noteikt algas samazinājumu 10% apmērā pašvaldības darbiniekiem, līdztekus par 25% samazinot pašvaldības amatu vietu skaitu, tomēr domes sēdē atbalstu guva alternatīvs priekšlikums no 1.aprīļa pašvaldības darbiniekiem noteikt četru darba dienu nedēļu, attiecīgi par 20% mazāk maksājot. Tas gan neizslēdz amata vietu skaita samazinājumu - tas plānots līdz 25% apmērā un tikšot veikts pakāpeniski, izvērtējot reorganizācijas pamatotību.

Budžeta sabalansēšanai Talsu novada pašvaldība lūgs valsts aizņēmumu finanšu vadībai 2 miljonu eiro apmērā, bet, lai tas tiktu piešķirts, pašvaldībai būs jāstrādā, stingri vadoties pēc izstrādātā rīcības plāna, kas ļaus šī gada laikā stabilizēt finanšu situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu