"Mielasts Navaļnija bēru dienā." Tusks kritizē Ungārijas un Slovākijas ministrus par tikšanos ar Lavrovu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovākijas ārlietu ministrs Jurajs Blanārs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Slovākijas ārlietu ministrs Jurajs Blanārs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: Reuters/ScanPix

Polijas premjerministrs Donalds Tusks pirmdien asi kritizēja Ungārijas un Slovākijas ārlietu ministrus par tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu diplomātijas foruma laikā Turcijā.

Tikšanās ar Lavrovu dienā, kad Maskavā tika apbedīts ieslodzījumā nobendētais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, "nav tikai labas vai sliktas gaumes izpausme", preses konferencē vizītes laikā Viļņā sacīja Tusks.

"Mielasts Alekseja Navaļnija bēru dienā (..) ir tikai vēl viena zīme, ko dod Ungārijas valdība, un ko mums ir grūti pieņemt morālu un politisku iemeslu dēļ," teica Polijas premjers.

Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto un Slovākijas ārlietu ministrs Jurajs Blanārs piektdien tikās ar Lavrovu ikgadējā Antaljas diplomātijas foruma laikā. Sijārto sociālajos tīklos publiskoja detaļas par trīs ministru kopīgajām vakariņām.

"Kolēģi Bratislavā un Budapeštā kārtējo reizi pierāda, ka mūsu viedokļi par dažiem jautājumiem ir pārāk atšķirīgi. Noteikti par attieksmi pret Krieviju un uzbrukumu Ukrainai," sacīja Tusks.

Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, kas arī piedalījās preses konferencē, Ungārijas un Slovākijas ministru tikšanos ar Lavrovu nodēvēja par nožēlas vērtu izvēli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu