Jau šogad "airBaltic" lidojumos varētu būt pieejams "Starlink" interneta pieslēgums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna. Ilustratīvs foto.
Latvijas aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pasažieri šogad lidmašīnās "Airbus A220-300" varētu sākt izmantot "SpaceX" interneta pieslēguma sistēmu "Starlink", otrdien preses konferencē sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka šogad sāksies praktiskais darbs pie "Starlink" sistēmas integrēšanas lidmašīnās, kā arī interneta pārbaudes un, cerams, šā gada laikā "airBaltic" pasažieriem būs iespēja sākt izmantot šo ātrgaitas internetu.

Gauss papildināja, ka "Starlink" internets var nodrošināt līdz 350 megabitu sekundē ātru internetu, tādējādi pasažieri bez maksas varēs izmantot pieslēgumu tiešsaistes spēlēm, videozvaniem un citām aktivitātēm, kuras iepriekš nebija pieejamas.

Iepriekš kompānijā skaidroja, "SpaceX" izstrādātais "Starlink" nodrošina ātrgaitas, platjoslas internetu vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē, un pagājušajā gadā sāka apkalpot komerciālās lidmašīnas ar ātrgaitas internetu lidojumu laikā.

Ar satelītiem, kas atrodas Zemes orbītā 550 kilometru augstumā, kas ir vairāk nekā 65 reizes tuvāk par parastajiem ģeostacionārajiem satelītiem, "Starlink" sasniedz lielāku pārraides ātrumu.

Jau ziņots, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022. gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu