Starptautiskā Krimināltiesa izdod aresta orderus divām augsta ranga Krievijas militārpersonām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā krimināltiesa Hāgā.
Starptautiskā krimināltiesa Hāgā. Foto: Roman Yanushevsky/Shutterstock

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) Hāgā izdevusi aresta orderus Krievijas Aviācijas un kosmosa spēku tālsatiksmes aviācijas komandierim Sergejam Kobilašam un Melnās jūras kara flotes komandierim Viktoram Sokolovam.

Komandieri tiek turēti aizdomās par noziegumiem, kas pastrādāti kara laikā Ukrainā no 2022. gada 10. oktobra līdz 2023. gada 9. martam.

"Ir pamatots iemesls uzskatīt, ka abi aizdomās turamie ir atbildīgi par raķešu uzbrukumiem, ko viņu pakļautībā esošie spēki veica Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai vismaz no 2022. gada 10. oktobra līdz 2023. gada 9. martam.

Šajā laikā Krievijas militārie spēki veica uzbrukumus daudzām spēkstacijām un apakšstacijām [Ukrainā]," teikts ziņojumā.

Starptautiskās Krimināltiesas pirmstiesas izmeklēšanā secināts ka triecieni bija vērsti pret civiliem objektiem. Tādējādi radītais kaitējums civiliedzīvotājiem bija nepārprotami lielāks salīdzinājumā ar jebkādu militāro ieguvumu vai priekšrocību.

Kobilašs un Sokolovs tiek turēti aizdomās par kara noziegumiem "uzbrukumā civiliem objektiem, pārmērīga nejauša kaitējuma nodarīšanu civiliedzīvotājiem vai kaitējumu civiliem objektiem, kā arī noziegumos pret cilvēci".

FOTO: Plūdi Ukrainā pēc Kahovkas HES uzspridzināšanas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu