Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vera Petrunina/Shutterstock

Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina, liecina mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas dati.

Pēc aptaujas datiem, lai ietaupītu, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji pārtikas jomā galvenokārt atsakās no saldumiem un uzkodām, savukārt Igaunijā populārākā izvēle ir samazināt gaļas produktu daudzumu uzturā.

Vienlaikus uz apģērba un apavu iegādes rēķina ietaupīt cenšas 42% respondentu, bet 38% Latvijas iedzīvotāju minējuši, ka pārskata tēriņus izklaidei.

Šāds taupīšanas prioritāšu dalījums ir līdzvērtīgs visās trijās Baltijas valstīs, norāda aptaujas autori.

Aptaujā arī secināts, ka aktīvākās taupītājas ir sievietes, savukārt vīriešiem raksturīgi biežāk taupīt uz apģērba vai izklaides rēķina.

Aptaujā 70% respondentu norādījuši, ka rūpīgi seko cenas un preču apmēra attiecībai. Tāpat populāri ir kombinēt pirkumu sarakstu no dažādu veikalu tīklu piedāvājumiem - šādu taktiku izmanto 37% aptaujas dalībnieku.

"Rimi Latvia" aptauju "Baltijas iedzīvotāju ikdienas tēriņi un taupīšanas paradumi" 2024.gada janvārī veica "Norstat", aptaujājot 1003 Latvijas, 1004 Lietuvas un 1004 Igaunijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu