"Tas ir gods." Krievu šaha leģenda izteicies par nonākšanu Putina melnajā sarakstā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Garijs Kasparovs
Garijs Kasparovs Foto: dpa/scanpix

Krievijas šaha lielmeistars Garijs Kasparovs savā platformas X kontā izteicies par nonākšanu kara noziedznieka Vladimira Putina melnajā sarakstā

Krievijas finanšu monitorēšanas aģentūra "teroristu un ekstrēmistu" sarakstā ievietojusi bijušo pasaules čempionu šahā Gariju Kasparovu. Nonākšana šajā sarakstā nozīmē ierobežotu personas piekļuvi bankas kontiem Krievijā. 

Pats Kasparovs uz šo lēmumu reaģēja ar papildu kritiku Kremlim.

"Tas ir gods, kas vairāk pasaka par Putina fašistisko režīmu nekā par mani. Opozīciju vai vienkāršu pieklājību diktatūrai ir jāsauc par ekstrēmismu," rakstīja šaha leģenda.

Atsevišķā ierakstā Kasparovs norādīja, ka tagad būtu īstais brīdis, lai Krievija, Putins un visi viņa padotie tiktu iekļauti ASV teroristu sarakstā.

Kasparovs šahista gaitas noslēdza 2005. gadā. Viņš allaž savos izteikumos nav kautrējies kritizēt Putina režīmu. 2013. gadā šaha lielmeistars pameta Krieviju, lai izvairītos no vajāšanas.

2015. gadā viņš publicēja grāmatu ar nosaukumu "Ziema nāk" ("Winter is comming"), kurā skaidroja, kāpēc Putins un citi brīvās pasaules ienaidnieki ir jāaptur.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu