"Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Grigulis atkāpjas no amata (1)

Apollo.lv
Papildināts 13:48, 7. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.
"Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis. Foto: Paula Čurkste /LETA

AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis lēmis atkāpties no amata, portālu "Apollo.lv" informēja uzņēmumā.

Grigulis lēmumu atkāpties skaidro ar centieniem mazināt publisko spiedienu uzņēmuma komandai.

"Šī rīta reisu atcelšanas vai kavēšanās iemesls nav saistīts ar jauno ritekļu uzticamību, bet gan ar problēmām dzelzceļa infrastruktūrā. Proti, tika konstatēti strāvas padeves pārrāvumi," skaidro Grigulis.

"Krīze ir pārvarēta. Tomēr šī rīta incidents rāda, ka mēs nevaram mazināt modrību, katram darbiniekam no konduktora līdz valdes loceklim jārīkojas precīzi pēc izstrādātā risku mazināšanas plāna ar visaugstāko atbildību.

Transporta nozarē nemainīgi saglabāsies dažāda rakstura incidenti, un tikai no saskaņotas darbības ik dienu, stundu, minūti ir atkarīgs, vai atrisinām to labākajā veidā."

Kā ziņots, šorīt līnijā Rīga-Tukums un saistītajās līnijās vilcienu kustība saskārās ar traucējumiem.

Grigulis arī piebilst, ka priekšā vēl ir lieli darbi – gan uzbūvēt jauno remonta centru, pieņemt atlikušos "Škoda Vagonka" vilcienus, ieviest starptautiskus pārvadājumus, gan ieviest kustības intervālgrafiku, un tas, ka komanda risināja krīzes situāciju, parāda, ka PV komandai tie ir pa spēkam.

Viņš norāda, ka katrs uzņēmuma darbinieks atbildīgi un ar augstu pašatdevi veicis savus pienākumus, sadarbojies gan uzņēmumā, gan ar citiem nozares dalībniekiem, ieviešot un īstenojot risku mazināšanas plānu. Viņš arī pateicās bijušajiem kolēģiem par sadarbību, profesionalitāti, sniegto atbalstu gan ikdienas, gan krīzes situācijās.

Grigulis atgādina, ka uzņēmuma darbību uzrauga padome. 

Viņš apliecina, ka valdē darbu turpina valdes locekļi Aldis Daugavvanags un Raitis Nešpors. 

Grigulis valdes locekļa amatu ieņēmis kopš 2017. gada. 2022. gadā uzņēmuma padome viņu pārvēlēja uz jaunu amata termiņu – pieciem gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu