Reperis Gustavo atklāj, ka vairākkārt dzīves laikā bijis tuvu nāves slieksnim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Reperis Gustavo pavisam nesen nosvinēja savu autobiogrāfijas "Beidzot!" izdošanu. Grāmatā atklāti maz zināmi un vēl pat nedzirdēti stāsti par vairākām mākslinieka pieredzēm un situācijām, ar kurā viņš savas dzīves laikā saskāries.

Atklāšanas pasākumā "Kas Jauns" vaicāja, cik atklāts bijis savos stāstos: "Lielākā daļa no tiem ir iepriekš nedzirdēti, un

šķiet, ka esmu bijis ļoti atklāts. Piemēram, atklājot savas četras pirmsnāves pieredzes, reizes, kad vēl pavisam, pavisam nedaudz, un viss varēja beigties..." 

2001. gada augustā, braucot mājās no koncerta Kuldīgā, reperis ar grupas biedriem avarēja. Gustavo atjēdzās ar seju stiklos, pavisam dīvainā pozā. Viņš bija sēdējis auto aizmugurē un iemidzis, kad mašīna nolidoja no ceļa un apgāzās uz jumta.

Savukārt gadu vēlāk Gustavo ar māsu Annu un vairākiem draugiem nolēma izmēģināt izpletņlēkšanu, un tieši viņa izpletnis atvērās tikai daļēji, un mūziķis straujā tempā krita zemē. Par laimi, Gustavo izdevās kaut kādā veidā panākt, ka izpletnis atvērās.

Bet 2004. gada rudenī reperis saslima. Viņam bija spēcīgas klepus lēkmes, kas traucēja pat iemigt, taču pie ārsta mūziķis nedevās, līdz viņa toreizējā draudzene Evita kopā ar Gustavo vecākiem tomēr pierunāja aizbraukt līdz slimnīcai. Tur konstatēja ieilgušu plaušu karsoni diezgan kritiskā stadijā, bet, lietojot kādas jaunas zāles, kas varētu stabilizēt veselības stāvokli. Gustavo jau nākamajā dienā sāka vemt, viņam vairs nebija spēka parunāt, turklāt palika kurls ar kreiso ausi. "Grimu pārdomās par to, ko iesākšu mūzikā, būdams puskurls? Bet spēka par to pārdzīvot nebija, jo krietni vien vairāk mani nodarbināja jautājums, vai es vispār izdzīvošu," atceras Gustavo.

Vēl 2008. gadā viņš piedzīvojis tādas fiziskas sāpes, kādas nenovēl nevienam. Toreiz, atgriežoties mājās no drauga kroga atklāšanas, reperis ar seju pa priekšu nogāzās pa trepēm, paliekot nekustīgi guļam. Viņa pavadone ilgi mēģinājusi dabūt Gustavo pie samaņas, bet nākamajā rītā mūziķis secināja, ka sejas viena puse izšķaidīta un piepampusi, turklāt nenormāli sāpējis sprands. Un arī šoreiz viņš ticis cauri salīdzinoši sveikā – bez mugurkaula skriemeļu lūzumiem, vien kakls bijis nedaudz sastiepts, un pamatīgi traumēta seja.

FOTO: Repera Gustavo grāmatas "Beidzot" atklāšanas svinības

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 5. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu