Seši kāju pirksti, degvīns, hokejs. Ko interneta lietotāji domā par Latviju?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Olezzo/Shutterstock

Platformā "X" trešdien, 6. martā, uzsākta interesanta aptauja. Profila "World of Statistics" administratori saviem sekotājiem uzdeva publisku jautājumu: "Ko jūs nodomājat, dzirdot vārdu "Latvija?"" Kā sagaidāms, lietotāju iesaiste bija aktīva un asociācijas dažādas – no sporta un skaistās Vecrīgas līdz pieņēmumam, ka visiem latviešiem ir seši kāju pirksti. 

Ierakstu par sešiem kāju pirkstiem pauda inženieris no Igaunijas vārdā Eriks Tārks. Atbildē uz savu ierakstu viņš norāda, ka šāds joks igauņu vidū pastāv jau ilgi, taču tā pirmsākumi nav skaidri.

Kāds lietotājs kārtīgi izpaudies un nosaucis vairākas lietas vienlaikus: Vecrīgu, rupjmaizi, jūgendstila arhitektūru, skaistās pludmales, un ātro "Wi-Fi" internetu.

Protams, kā tad bez mūsu sporta varoņiem! Kā jau sagaidāms, sevišķi populārs lietotāju vidū bijis NBA spēlējošās komandas Bostonas "Celtics" basketbolists Kristaps Porziņģis. 

Bet vēl kuplākā skaitā sapulcējušies hokeja fani. 

Vairāki lietotāji, bez pārsteigumiem, uzreiz iedomājušies par Rīgu. Pilnīgi saprotami – ar skaisto galvaspilsētu mēs pavisam noteikti varam lepoties.

Domu apmaiņā iesaistījusies arī Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere ar aizkustinošu ierakstu.

Daži lietotāji iepazinušies ar krasi atšķirīgām, bet Latvijā izstrādātām precēm: "Minox" kamerām un "Stoli" degvīnu. 

Vairākiem lietotājiem ģeogrāfijas zināšanas nav sevišķi spožas – nemaz nezināja, kur tāda Latvija atrodas.

Par laimi, tikpat daudzi varēja nosaukt precīzu atrašanās vietu un arī kādu ģeopolitisku faktu, piemēram, Latvijas dalību NATO.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu