Vīrietis, kurš apēdis vairāk nekā 34 000 "Big Mac" burgeru. Dona īpašais rekords

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Virtual Celebrity News Network/"X"

70 gadus vecais amerikānis Dons Gorsks Ginesa pasaules rekordu grāmatā izpelnījies īpašu vietu – 50 gadu laikā viņš apēdis vairāk nekā 34 000 "Big Mac" burgeru, vēsta Lielbritānijas medijs "The Guardian".

"Daudzi domāja, ka tagad būšu miris," organizācijas "Ginesa pasaules rekordi" (Guinness World's Records) publicētā intervijā 29. februārī teica Gorsks.

Iepriekš Gorsks vienas dienas laikā notiesāja aptuveni deviņus "McDonald's" gatavotos "Big Mac" burgerus. Tagad viņš dienā apēd divus "bigmakus". Vīrietis vienlaikus rūpējas par savu veselību, ik dienu nostaigājot aptuveni 9,6 kilometrus un neēdot brokastis.

Tāpat viņš nekad nepasūta "bigmaku" komplektā ar frī kartupeļiem vai dzērienu.

Kā raksta portāls "All That's Interesting", Gorsks pirmo "bigmaku" notiesājis pirms vairāk nekā 50 gadiem – 1972. gada 17. maijā. Viņš "McDonald's" ēstuvē savā dzimtajā pilsētā Fonddulakā pasūtījis trīs bigmakus. 

Apsēstība sākusies uzreiz – tajā pašā dienā viņš ēstuvē atgriezies vēl divas reizes, katru reizi pasūtot vēl trīs burgerus. Pirmā mēneša laikā vien viņš apēda 265 "bigmakus".

Foto: MG Noticias/"X"

 "Todien es teicu, ka, visticamāk, tos ēdīšu visu atlikušo dzīvi. Burgeru iepakojumus sāku mest savas mašīnas aizmugurējā sēdeklī un jau no pirmās dienas sāku uzskaitīt, cik esmu apēdis."

Vīrietis kopš 1972. gada saglabājis katru čeku, kurā uzrādīts "bigmaka" pirkums, un katra apēstā burgera iepakojumu.

Gorska apsēstība ar "bigmakiem" uztraukusi viņa māti, kura centusies viņu pierunāt katru dienu apēst vismaz vienu maltīti, kurā nav iekļauts "bigmaks". 1981. gadā viņa padevusies un ļāvusi viņam ēst tikai burgerus. 

"Viņa teica: "Ja tie tagad vēl nav tevi nogalinājuši, tad droši turpini,"" atminas Gorsks. 

Deviņi "bigmaki" dienā 

Savulaik Gorsks uz sev tuvāko "McDonald's" ēstuvi Viskonsīnas štatā devies katru dienu un pasūtījis deviņus burgerus un turpat apēdis. Uz vienas no ēstuves sienām piestiprināts viņa portrets. Tāpat vīrietis savu sievu Mēriju bildinājis autostāvvietā pie ēstuves. 

Tagad Gorsks uz "McDonald's" dodas vidēji divas reizes nedēļā un viena apmeklējuma laikā pasūta vairākus "bigmakus" un ēstuvē apēd tikai vienu. Pārējos viņš mājās uzsilda mikroviļņu krāsnī.

Vakaros un starp ēdienreizēm viņš ik pa laikam našķojas ar saldējumu, kartupeļu čipsiem un augļu batoniņiem. 

Pirms došanās pensijā Gorsks strādājis par sargu kādā cietumā Viskonsīnas štatā. Cietumnieki par viņu smējušies ik reizi, kad televīzijā pārraidīts kāds sižets par viņa savdabīgo brīvā laika nodarbi, bet kolēģi viņu atbalstījuši, atsevišķos gadījumos viņam piegādājot "bigmakus". 

Gorska ēšanas paradumus atbalstījusi arī Mērija. "Viņa ir piecietusi vairākas manas dīvainības, arī manu apsēstību ar "bigmakiem"," intervijā teica Gorsks. 

Vīrietis, kurš savas dzīves laikā apēdis visvairāk "bigmaku"

Gorska vārds Ginesa pasaules rekordu grāmatā tika ierakstīts 1999. gadā. Kopš tā laika viņš saglabājis vīrieša, kurš savas dzīves laikā apēdis visvairāk "Big Mac" burgeru, titulu. 2011. gadā viņš notiesāja vairāk nekā 25 000 burgeru. 

"Es ēdīšu "bigmakus" līdz brīdim, kad nomiršu. Negribu neko mainīt – tas joprojām ir mans mīļākais ēdiens," medijam "The Guardian" solīja Gorsks.

2023. gadā viņš apēda 728 "bigmakus" – mazliet mazāk par diviem dienā. Līdz 2024. gada sākumam viņš apēdis 34 128 burgeru.

Gorsks uzstāj, ka viņa apetīte nav mazinājusies un viņš ir gatavs apēst vēl vairāk "bigmaku".

"Ilgi pieturos pie jebkā, kas man iepaticies," intervijā teica Gorsks. "Cilvēki, kuri ir redzējuši mani ēdam "bigmaku", saka, ka izskatos tā, it kā to ēstu pirmo reizi dzīvē."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu