Par Latvijas Studentu apvienības prezidentu ievēl Čerņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alens Aleksandrs Čerņa.
Alens Aleksandrs Čerņa. Foto: Zane Bitere/LETA

Par jauno Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidentu šodien ievēlēts LSA Iekšējā virziena vadītājs Alens Aleksandrs Čerņa, informēja LSA pārstāve Linda Karlsone.

Kandidātu atbalstīja 87 kongresa delegāti, atturējās viens delegāts, bet "pret" nebalsoja neviens.

Jaunā prezidenta termiņš sāksies šā gada 9.aprīlī. LSA prezidenta pienākums ir pārstāvēt Latvijas studējošos politikas veidošanas procesos reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī, aizstāvot studējošo viedokli un ikdienā vadot LSA darbību.

Čerņa bija vienīgais kandidāts uz LSA prezidenta amatu.

Čerņa LSA valdē tika ievēlēts 2023.gada decembrī LSA Iekšējā virziena vadītāja amatā, bet pirms tam viņš darbojās kā Akadēmiskā virziena vadītāja palīgs, Latvijas Universitātes (LU) senators, pārstāvot studējošos, un LSA domnieks. 2022.gadā Čerņa bijis LU Datorikas fakultātes Studentu pašpārvaldes priekšsēdētājs un Akadēmiskā virziena vadītājs.

Kongresā tika apstiprināts arī LSA budžets 2024./2025.gadam un Statūtu grozījumi, kā arī ratificēta Studentu tiesību harta, kuru studenti apsprieda kopā ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Diskusijas laikā tika spriests par augstākās izglītības finansēšanu un efektīvāku pieeju studējošajiem iesaistīties politikas veidošanā. Uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas skar ārvalstu studējošos, kā arī psihoemocionālā atbalsta trūkumam augstākās izglītības iestādēs.

Kongress ir organizācijas augstākā lēmējinstitūcija, kas sastāv no LSA biedru - studējošo pašpārvalžu - deleģētiem pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu