Neilandam 24. vieta "Tirreno-Adriatico" velobrauciena sestajā posmā. Skujiņš 40. vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Israel Premier Tech.

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien izcīnīja 24.vietu daudzdienu velobrauciena "Tirreno-Adriatico" (UCI kat.2.UWT) sestajā posmā, kamēr Toms Skujiņš finišēja 40.pozīcijā.

Sestdien riteņbraucēji mēroja 180 kilometrus, vispirms pārvarot divus kāpumus, bet noslēgumā pēdējos desmit kilometrus braucot augšā augstākās grūtības pakāpes "hors categorie" kāpumā.

Sacensību gaitā izveidojās deviņu riteņbraucēju liela atrāviena grupā, kas pakāpeniski sadalījās un izira. Galvenie notikumi risinājās sešus kilometrus pirms finiša, kad "Tour de France" čempions un iepriekšējā posma uzvarētājs dānis Jonass Vingegords ("Visma"/"Lease a Bike") atbildēja konkurenta uzbrukumam un aizbrauca solo atrāvienā.

Vingegords finišēja četrās stundās 31 minūtē un 57 sekundēs, bet 26 sekundes vēlāk posmu beidza spānis Huans Ajuzo (UAE) un austrālietis Džejs Hindlijs ("BORA - hansgrohe"). Identisks labāko trijnieks bija arī iepriekšējā posmā.

Neilands finišēja trīs minūtes un piecas sekundes pēc uzvarētāja, sasniedzot labāko rezultātu "Israel - Premier Tech" komandā. Skujiņš ("Lidl - Trek") uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 44 sekundes.

Kopvērtējumā Vingegords Ajuzo apsteidz jau par vienu minūti un 24 sekundēm, bet Hindliju - par minūti un 52 sekundēm.

Neilands ieņem 21.vietu, līderim zaudējot sešas minūtes un 32 sekundes, un ir visaugstāk no savas komandas braucējiem, bet Skujiņš ieņem 48.vietu un dānim zaudē 24 minūtes un 33 sekundes.

Pirms gada Latvijas riteņbraucēji Skujiņš un Krists Neilands kopvērtējumā ieņēma attiecīgi 39. un 54.vietu, par uzvarētāju kļūstot slovēnim Primožam Rogličam.

Pirmoreiz velobrauciens notika 1966.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu