Seksuālās uzmākšanās skandāls Mūzikas akadēmijā: vairāki studenti gatavi atklāt pāridarītāju vārdus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ēka Kr.Barona ielā.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ēka Kr.Barona ielā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairāki Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenti, atsaucoties studējošo pašpārvaldes aicinājumam, esot gatavi rakstīt oficiālus iesniegumus rektorātam par atsevišķu pasniedzēju "klaji neētisko un arī nelikumīgo uzvedību", savā "Instagram" kontā vēsta augstskolā studējošo pašpārvalde.

Februāra sākumā pašpārvalde organizējusi anonīmu aptauju, lūdzot informēt par "gadījumiem, kas saistīti ar seksuāla rakstura pāridarījumiem akadēmijas vidē". Tajā saņemta informācija par "vairāku pasniedzēju klaji neētisko un arī nelikumīgo uzvedību".

Saņemtās atbildes bijušas šokējošas, taču anonīmi sniegtu informāciju neesot iespējams izmantot tālākai situācijas risināšanai, tāpēc pašpārvalde aicinājusi studentus rakstīt oficiālus iesniegumus akadēmijas rektorātam.

Vairāki studenti atsaukušies un nu esot gatavi neslēpt ne situāciju aprakstus, ne pāridarītāju vārdus.

Klusēšanu par šādiem notikumiem pašpārvalde skaidro ar studentu bailēm apdraudēt savu turpmāko karjeru. "Latvijas akadēmiskās mūzikas joma nav plaša, un pāridarītāji nereti ir ļoti ietekmīgi konkrētu mūzikas sfēru pārstāvji," teikts "Instagram" ierakstā. Pastāvot iespēja, ka "varas pozīcijā esoša persona" centīsies sabotēt studenta turpmāko karjeru.

Taču tagad pašpārvalde esot "ļoti aktīvi iesaistījusies" situācijas risināšanā un pauž cerību, ka ar akadēmijas vadības palīdzību izdosies saukt vainīgos pie atbildības.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

"Kultūršoka" rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka policijā pagaidām nav saņemti iesniegumi par iespējamiem seksuāla rakstura nodarījumiem JVLMA.

Savukārt KM aicina JVLMA studentes, kuras cietušas no pasniedzēju seksuālās uzmākšanās, iesniegt trauksmes ziņotāja pieteikumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu