Eiropas Parlaments prasīs stingrākus noteikumus par rotaļlietu drošumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Indre Pau/Shutterstock

Eiropas Parlaments (EP) prasīs stingrākus noteikumus par rotaļlietu drošumu, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Noteikumu projekta mērķis ir samazināt Eiropas Savienības (ES) vienotajā tirgū pārdoto bīstamo rotaļlietu skaitu un labāk aizsargāt bērnus no riskiem, ko var radīt rotaļlietas.

Deputāti trešdien, 13. martā, balsos par savu nostāju attiecībā uz ES rotaļlietu drošuma tiesību aktu pārskatīšanu. Pašreizējās direktīvas atjaunināšanas mērķis ir reaģēt uz tiešsaistes iepirkšanās pieaugumu un digitālo tehnoloģiju izmantošanu un dažādām jaunām problēmām.

Ierosinātājos grozījumos paplašināts kaitīgo ķīmisko vielu klāsts, ko būs aizliegts lietot rotaļlietu sastāvā, iekļaujot endokrīnos disruptorus, kā arī atvieglota patērētāju piekļuve drošības informācijai, piemēram, izmantojot kvadrātkodu jeb QR kodu.

Lai nodrošinātu saskaņotību ar spēkā esošajiem ES noteikumiem, deputāti vēlas, lai digitālās rotaļlietas, kas aprīkotas ar mākslīgo intelektu, vai rotaļlietas, kas ir savienotas ar internetu, atbilstu drošības prasībām, kas noteiktas jaunajos ES tiesību aktos par mākslīgo intelektu un kiberdrošību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu