"Riga" futbolisti pirmās kārtas spēlē minimāli uzvar debitanti "Grobiņa"/LFS

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Iepriekšējās sezonas vicečempione "Riga" svētdien, 10. martā, "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas pirmās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja augstākās līgas debitanti "Grobiņa"/LFS.

Vienīgos vārtus viesu labā guva Marko Regža.

Rīdzinieku aktīvie uzbrukumi vainagojās ar panākumu spēles 29. minūtē, kad pēc Gotjē Mankendā piespēles no labās puses bumbu tukšos vārtos sita Regža, latvietim panākot 1:0 viesu labā.

Otrā puslaika sākumā aktīvi spēlēja Eduards Dašķevičs un vienā no epizodēm pēc viņa sitiena bumba pēc atsišanās no pārliktņa bija tuvu vārtu līnijai, taču nebija iespējams konstatēt, vai tā pilnībā šķērsojusi to.

Grobiņnieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem un ilgu laiku turēja "Riga" komandu spriedzē, bet cerības atspēlēties mazinājās četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Kārlis Mikuļskis pēc kļūdas pārkāpa noteikumus un saņēma sarkano kartīti. Tiesa, arī mazākumā mājinieki spēja nogādāt bumbu soda laukumā un pašaizliedzīgi bloķēja pretinieku sitienus.

Pirmās kārtas noslēgumā Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā spēkiem mērosies "Metta" un "Valmiera".

Piektdien čempionāts sākās ar RFS uzvaru izbraukuma spēlē pār "Audu" (2:1), sestdien "Tukums 2000"/"Telms" viesos ar 2:0 pārspēja "Liepāju", bet "Jelgavas" un "Daugavpils" vienību mačā vārti netika gūti.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu