FOTO Ielūkojies kadros no militārajām mācībām "Crystal Arrow 24" Ādažu militārajā poligonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde

Ielūkojies fotogrāfijās no militārajām mācībām "Crystal Arrow 24" Ādažu militārajā poligonā, kurā tiek trenēta kaujas gatavība un tiek izspēlēts uzbrukums pretiniekam, tā bloķēšana un iznīcināšana vienības atbildības rajonā.

"Mēs esam mehanizēta vienība, tāpēc šajās mācībās trenējam mūsu kaujas gatavību. Šī ir lieliska iespēja kopā ar sabiedrotajiem no NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas, ASV un citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām trenēt uzbrukuma un aizsardzības operācijas," uzsver Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Oskars Kudlis.

Foto: Mācības "Crystal Arrow 24" Ādažu militārajā poligonā

Kā ziņots, Ādažu, Limbažu un Siguldas novados līdz 12. martam norisinās starptautiskās militārās mācības "Crystal Arrow 24".

Militārās mācības "Crystal Arrow 24" ir NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertifikācijas mācības un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba un vienību mācības komandvadības pilnveidošanai, operāciju plānošanai un vadīšanai.

2024. gadā NATO rīko vērienīgākās militārās mācības kopš Aukstā kara laika "Steadfast Defender 2024" un militārās mācības "Crystal Arrow 24" ir vienas no starptautisko militāro mācību cikla mācībām, kuru mērķis ir atturēt Krievijas agresiju.

Mācībās piedalās aptuveni 2000 karavīru no Albānijas, ASV, Dānijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Nacionālos bruņotos spēkus mācībās pārstāvēs Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes, Zemessardzes 2. Vidzemes un Zemessardzes 3. Latgales Latvijas nacionālās aizsardzības akadēmijas karavīri un zemessargi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu