Biedrības "Tēvi" vadītājs: Mēs esam pēdējā paaudze, kurai nav veselīga tēva piemēra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Māmiņu klubs"

Bierības "Tēvi" vadītājs Gatis Smidrovskis raidījumā "Māmiņu klubs" pastāstīja par izaicinājumiem, ar kuriem nākas saskarties jaunajiem tēviem.

Smidrovskis norādīja, ka galvenais izaicinājums tētiem ir pašiem savā prātā salāgot visas lomas. "Mēs esam ieguvuši jaunu lomu kā tēvi, zināmā mērā mums ir jāapgūst aprūpe, jo mums ir jārūpējas par mazu bērniņu, mums īstenībā ir jārūpējas par mammas labklājību, protams, mums ir jāturpina būt profesionāļiem savā darba jomā. Visveiksmīgākie turpina rūpēties arī par sevi, savu fizisko veselību, par mentālo veselību, un varbūt atliek arī kāds laiks draugiem un parūpēties par attiecībām ar sevi," teic biedrības vadītājs.

"Tētiem viens no lielākajiem izaicinājumiem ir tas, ka mūsu paaudzei vēl īsti nav bijis tāds veselīga, iesaistīta tēva piemērs. Ar ko mēs joprojām saskaramies! Bet, paldies dievam, pēdējos piecus, septiņus gadus arvien vairāk mēs redzam, ka tēvi iesaistās ģimenes dzīvē, tēvi jūt, ka viņiem beidzot ir ļauts būt par tētiem.

Un diemžēl tā ir tāda lieta, ar ko ļoti daudz vīrieši saskaras, kad viņi kļūst par vecākiem un pat grūtniecības laikā, ka iestājas disonanse - jā, es tagad būšu tēvs, bet ko tas vispār nozīmē? Jo labākajā gadījumā viņam ir bijušas sliktas attiecības ar tēvu, ļoti iespējams, ka viņam nav bijis tēva. Ļoti iespējams, ka viņa tēvs ir bijis rupjš un vardarbīgs. Kādam tad viņam būt?

Tad viņam ir jāveido savs priekšstats, veidols, no tā, ko esam redzējuši filmās, vai labākais gadījums - kad ir šie veselīgo vīriešu piemēri," tā Smidrovskis. 

Vairāk skaties 1188.lv!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu