"Varēju redzēt, kā viņš redz nāvi." Mūžībā aizgājušā Valtera Frīdenberga līgava par mīļotā pēdējiem mirkļiem šai saulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mūziķis Valters Frīdenbergs grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atvēršanas svētkos Dzintaros.
Mūziķis Valters Frīdenbergs grāmatas "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" atvēršanas svētkos Dzintaros. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājuši jau vairāk nekā pieci gadi, kopš pāragri mūžībā tika aizsaukts mūziķis Valters Frīdenbergs. Viņa līgava Kristīne Paegle, viesojoties raidījumā "Zilonis studijā", dalījās ar mīļotā pēdējām dzīves dienām. 

Vaicāta, kāda bija nākamā diena pēc mūziķa aiziešanas, viņa atzīst: "Ziniet, jocīgi, bet... Es uztveru, ka nāve ir atslābums un vieglums. Tad arī [pirmajā dienā] tā es jutos."

Kā zināms, Frīdenbergs nomira pēc cīņas ar vēzi. "Mans stāsts ir tāds, ka es varēju būt blakus Valteram slimnīcā, ar visu to, ka viņam jau bija elpošanas sistēmas pieliktas. Bet es varēju redzēt, kā viņš redz nāvi. Kā ķermenis reaģē, kāds atslābums ir... Liekas, ka cilvēks aiziet ar smaidu. Viņš bija gatavs," tā mūziķa mīļotā.

Kristīne atzīst, ka lielākoties cilvēki baidās būt blakus kādam nāves brīdī, taču viņa uzskata, ka tas ir ļoti vērtīgi. 

Atgādinām, ka pērn Kristīne izpildīja mūziķa pēdējo vēlēšanos – izkaisīja viņa pelnus okeānā.

Jau ziņots, ka pēc ilgstošas cīņas ar vēzi 2018. gada 17. oktobrī 30 gadu vecumā mūžībā aizgāja mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs. Publiska atvadīšanās no viņa notika 26. oktobrī, kad Valteram apritētu 31 gads.

Vairāk skaties video!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu