Rīgā spēlējošais Ukrainas klubs "Prometey" pēc LIBL mača izlaišanas tomēr nepārvar ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slobožanskas "Prometey" spēlētājs Ondrejs Balvins(nr.12, sarkanā tērpā).
Slobožanskas "Prometey" spēlētājs Ondrejs Balvins(nr.12, sarkanā tērpā). Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā bāzētais Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" otrdien nepārvarēja ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālu.

"Prometey" ceturtdaļfināla vienīgajā spēlē viesos ar rezultātu 82:95 (17:17, 27:28, 13:34, 25:16) zaudēja Francijas klubam Burganbresas "Mincidelice".

Viesi rotācijā izmantoja visus 11 pieteiktos basketbolistus, no kuriem rezultatīvākais ar 19 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Ondržejs Balvīns, 13 punkti, astoņas bumbas zem groziem, piecas rezultatīvas piespēles, četras pārtvertas bumbas un septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi bija Ronaldam Mārčam, bet 10+11+5 pirmajos trīs statistikas rādītājos iekrāja Deivids Džons Kenedijs.

Uzvarētājiem pa 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Džeremijam Morganam un Aizijam Maikam.

Viens no mača tiesnešiem bija latvietis Kristaps Konstantinovs.

"Prometey" aizvadītajā nedēļas nogalē, aizbildinoties ar sastāva problēmām, nedevās uz Latvijas-Igaunijas līgas spēli Tartu, kā dēļ saņēma tehnisko zaudējumu. Šāds komandas lēmums raisīja neizpratni un kritiku Latvijas un Igaunijas basketbola sabiedrībās.

Astotdaļfinālā "Prometey" ar 95:67 sagrāva Roberta Blumberga pārstāvēto Saloniku "Aris" vienību.

Šosezon tika mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniedza katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiek aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu