"Četri bērni – tas nav daudz!" Elkšņu-Blūmu ģimene, kur mamma strādā, bet bērnus aprūpē tētis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: No personīgā arhīva

Karlīna Elksne ir ginekoloģe-dzemdību speciāliste, Veselības centru apvienības Ginekoloģijas dienesta vadītāja un Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja. Kopā ar vīru Svenu viņi audzina četrus bērnus. Austra mācās 2. klasē, dvīņiem Mirdzai un Uko ir pieci gadi, bet pastarītei Zīlei divarpus gadi.

Latvijas Radio 1 raidījumā "Ģimenes studija" vecāki paši teic: "Mums nepavisam neliekas, ka mums ir daudz bērnu, toties esam īsts feminisma iemiesojums, jo mamma vairāk strādā, bet ar bērnu aprūpi un loģistiku ikdienā vairāk nodarbojas tētis."

Elksne stāsta, ka viņai ir trīs personības šķautnes - mājas Karlīna, darba Karlīna un lauku Karlīna. Laiks gan starp šīm lomām nesadalās līdzsvaroti, jo darbs paņem lielāko daļu.

Svens, ar sevi iepazīstinot, saka, ka "darba viņam nav", un izsaka komplimentus sievai, jo viņam esot laimējies, ka ticis pie sievas, kas ļauj vīram filozofēt apkārt, jo viņš pēc dabas ir liels mākslinieks, aktieris. Profesionāli apguvis amatniecību, "izmētājies" pa dažādām augstskolām un koledžām un nolēmis, ka būs tēvs mājās.

"Mūsu ģimene ir feminisma atspoguļojums augstākajā mērā. Parasti ir tā, ka mamma ir mājās un vadā bērnus, mums ir otrādi. Svens dara savus projektus mājās datorā, līdz ar to viņam ir vairāk laika pa dienu vadāt bērnus. Mums ir otrādi nekā ierasts," atzīst Karlīna.

Viņa pēc kāzām saglabāja savu uzvārdu, jo nekad nav sapratusi, kādēļ sievietei pēc kāzām jāpāriet vīra uzvārdā. 

Abi ar vīru raidījumā sprieda: lai gan paši diez vai vēl radīs vēl kādu bērnu, viņi neizslēdz adopcijas opciju.

Elksne arī sprieda, kas vieno daudzbērnu ģimeņu vecākus, norādot, ka viņiem nepiemīt perfekcionisms. "Perfekcionisms ar bērnu skaitu virs divi nav iespējams. Plus tie parasti ir tādi samērā ekstraverti cilvēki. Spēja neiespringt par sīkumiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu