Klaipēdā apgānīts valsts karogs. Nausēda uzskata, ka tas darīts mērķtiecīgi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VPK/15min.lt aculiecinieks

Aizturēta persona saistībā ar Lietuvas valsts karogu bojāšanu Klaipēdā.

Lietuvas trešās lielākās pilsētas policija informēja, ka par vairākiem karogu bojāšanas gadījumiem sākta pirmstiesas izmeklēšana.

Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Renats Požēla trešdien žurnālistiem teica, ka aizdomās turētā persona aizturēta uz 48 stundām. 1991.gadā dzimušais vīrietis ir vairākkārt iepriekš sodīts.

Klaipēdā pagājušajā nedēļā tika vairākos atsevišķos incidentos tika apgānīti kopumā 14 Lietuvas valsts karogi, piektdien informēja policija. Karogi tika izvilkti, to kāti salauzti, un karogi tika saplēsti vai dedzināti.

Pēc incidenta Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pauda pārliecību, ka Lietuvas karogu apgānīšana Klaipēdā bija mērķtiecīga un, iespējams, tika koordinēta no citas valsts.

"Mums jau ir informācija, ka tā ir mērķtiecīga darbība, kas praktiski nav koordinēta Lietuvā. Esam arī bijuši liecinieki gadījumiem, kad mūsu pieminekļi tiek apgānīti," Nausēda piektdien komentēja notikušo, pieļaujot, ka šādi incidenti var atkārtoties un var notikt arī citās NATO valstīs. Viņš sacīja, ka uzbrukumu, visticamāk, organizēja naidīga valsts, un aicināja cilvēkus palikt savaldīgiem.

Kriminālkodekss noteic, ka par Lietuvas valsts karoga vai valsts ģerboņa publisku noplēšanu, saplēšanu, salaušanu, iznīcināšanu vai citādu apgānīšanu vai publisku Lietuvas valsts himnas izsmiešanu personām draud naudas sods vai brīvības ierobežošana, vai ieslodzījums uz laiku līdz diviem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu