Kur doties apdraudējuma gadījumā? Prezentē Rīgas Civilās aizsardzības plānu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bumbu patvertne. Ilustratīvs attēls
Bumbu patvertne. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Rīgas pašvaldība šogad rīkos astoņus tematiskos seminārus par civilo aizsardzību, trešdien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola ("Kods Rīgai").

Ozola uzsvēra, ka, apmeklējot Ukrainu, kur jau trešo gadu notiek karš, viņa noskaidrojusi, ka vissvarīgākais dažādu apdraudējumu gadījumā ir zinoši iedzīvotāji, kuri zina, kā rīkoties ārkārtas situācijās un spēj būt atbalsts ne tikai viens otram, bet arī pašvaldības un valsts institūcijām.

Pirmais seminārs notiks jau 10.aprīlī, un to būs iespējams skatīties gan tiešraidē, gan noskatīties ierakstā. "Es aicinu rīdziniekus aktīvi sekot līdzi informācijai un būt informētiem par rīcību ārkārtas situācijās," sacīja Ozola.

Viņa informēja, ka pašvaldības šī gada budžetā civilās aizsardzības pasākumiem plānoti 420 000 eiro. Šo finansējumu plānots ieguldīt, lai pašvaldībā veidotu materiāli tehnisko bāzi, kas nepārklāsies ar valsts rezervēs esošajiem materiāliem, apzinātas un sakārtotas patvēruma vietas, sagatavoti informatīvie semināri un materiāli.

"Ja rēķina pašvaldības darbinieku, kuri strādā ar civilās aizsardzības jautājumiem, atalgojumu, tad kopējais finansējums pārsniegs vienu miljonu eiro," informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece.

Kā vēstīts, šodien Rīgas dome iepazīstināja ar Civilās aizsardzības plānu.

Rīgas Civilās aizsardzības plāns ir nozīmīgs visas valsts līmenī, jo dod orientieri arī citām pašvaldībām. Tas izstrādāts sadarbībā ar plašu ekspertu loku, tostarp piesaistot Nacionālos Bruņotos spēkus (NBS) un VUGD. Būtisks plāna papildinājums ir rīcība militāra apdraudējuma gadījumā, kas iedzīvotājiem dos svarīgu informāciju, kā ievērojami uzlabot savu drošību ārkārtas situācijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu